Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sınırda Yunan vahşeti: Yarı çıplak geri itilen 7 kişi daha donarak can verdi

Sınırda Yunan vahşeti: Yarı çıplak geri itilen 7 kişi daha donarak can verdi

Edirne'de Yunan zulmünün yol açtığı trajedi büyüyor. Ele geçirdiği düzensiz göçmenleri, yarı çıplak halde geri iten Yunanlılar, 7 kişinin daha donarak ölmesine yol açtı.

Gündem

23.01.2024, 18:45

Türkiye-Yunanistan sınır bölgesi, tarihte eşine az rastlanır türden bir caniliğe ev sahipliği yapıyor. Türkiye topraklarını kullanarak kaçak şekilde Yunanistan'a girmek isteyen düzensiz göçmenler, Atina polisince ele geçirildikten sonra yarı çıplak soyularak sınırdan geri itiliyor. 

Göçmenleri dövdükten sonra elbise, telefon ve cüzdanlarını çalan Yunan polisi, sınırdan çıplak halde geri ittiği insanların donarak ölmesine yol açıyor. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün Atina yönetiminde geri itilen 22 kişiden 12'sini donarak hayatını kaybettiğini duyurmuştu. 

Bu sayıya bugün 7 insan daha eklendi. Edirne'nin İpsala ilçe kırsalında keşif turuna çıkan ekipler, tarla, menfez ve ağaç diplerinde 'donmuş mülteci' arıyor. 

Bakan Fidan, Gürcistanlı mevkidaşı İlia Darçiaşvili ile görüştü Haberi Görüntüle

TOPLAM SAYI 19 OLDU

Güvenlik güçleri yaptıkları aramalarda 7 adet göçmenin donmuş cesedine ulaştı. 

Edirne Valiliğince yapılan açıklamada şöyle denildi: "İpsala ilçemizde Yunanlılar tarafından geri itilen ve donarak hayatını kaybeden göçmenlerin bulunduğu bölgede dün ve bugün devam eden arama ve kurtarma faaliyetlerinde cansız bedenine ulaştığımız göçmen sayısı maalesef 19'a ulaşmıştır." 

Jandarma ekipleri, karadan ve havadan dron ile arama yapıyor, sağlık ekipleri bölgede hazır bekletiliyor.

Paşaköy köyü Mandakoru mevkisinde dün donarak ölen 11 düzensiz göçmenin cansız bedeni bulunmuştu. Hastaneye kaldırılan bir düzensiz göçmen de müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. 
Jandarma, sınır birlikleri, polis ve AFAD ekipleri, bölgede arama tarama faaliyetlerine başlamıştı.

Yunanlılar tarafından çıplak halde geri itilme sonucu donarak ölenlerin sayısının artmasından endişe ediliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading