Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sınır ötesinde teröre büyük darbe! En büyük kampları imha edildi

Sınır ötesinde teröre büyük darbe! En büyük kampları imha edildi

Türkiye sınırında terörü yok etmek için yürütülen operasyonda PKK'ya büyük bir darbe vuruldu. Terör örgütü için kritik bir öneme sahip olan Hiror Kampı, teröristlerden temizlenerek PKK'dan alındı.

Gündem

23.01.2024, 19:13

Türkiye'nin teröristlere karşı Kuzey Irak'ta başlattığı operasyon hız kesmeden devam ediyor. Teröristlerin saklandığı bölgeye yönelik yapılan operasyonda Mehmetçik, PKK için önemli olduğu bilinen Hiror Kampını terörden arındırdı. 

Seçim görevi sorgulama nasıl yapılır? YSK sandık görevlisi sorgulama 2024:... Haberi Görüntüle

YUVALANMA YERİYDİ 

Metina Vadisi'nde bulunan kampın, PKK'nın sözde silah bırakma kararının ardından Türkiye'den çıkması ile yuvalandığı yer olarak bilinirken, PKK'nın üst düzey yöneticilerinin yer aldığı kamplar kadar örgüt açısından özellikle uluslararası alanda önemli bir yere sahip olduğu ifade ediliyor. 

Sözde çekilme süreci sonrası PKK'nın yapılanması, yurt dışındaki basın organlarına propaganda malzemesi olarak sunulurken, verilen malzeme yine buradan çıkmıştı. 

Söz konusu bölgenin, 29 Nisan itibariyle tamamen TSK bünyesindeki seçkin bordo bereli komando taburlarının denetimi altında bulunduğu öğrenildi.

MSB'den İsrail açıklaması: 'İsrail ile Filistin'e zarar verecek hiçbir faaliyetimiz... Haberi Görüntüle

KAMP TERÖRDEN ARINDIRILDI

Mehmetçik'in başlattığı operasyonda PKK'lıların etkisiz hale getirildiği ve bölge güvenliğinin sağlanarak sözde kampın terörden arındırıldığı belirtildi. 

Kampta yapılan incelemelerde sahada kaçış tünelleri ve silah depoları tespit edildiği, bölgenin lazerle işaretlenerek nokta hava operasyonlarıyla kullanılamaz hale getirildiği açıklandı.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading