Yandex Metrica

Sinema salonlarının açılış tarihi sektörün talebiyle ertelendi

Sinema salonlarının açılış tarihi sektörün talebiyle ertelendi

1 Haziran'da faaliyete açılması beklenen sinema salonlarının açılış tarihi, sektör temsilcilerinin talebiyle 1 Temmuz'a ertelendi.

Gündem

23.01.2024, 17:31

Dünya genelini etkisi altına alan koronavirüs pandemisinin sinema sektörü üzerindeki etkileri devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında kapatılması kararı alınan sinema salonlarının 1 Haziran itibariyle yeniden faaliyete geçmesi bekleniyordu. Ancak salonlar 1 Temmuz tarihine kadar faaliyet gösteremeyecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi" kapsamında, sinema salonlarının 1 Haziran'dan itibaren yüzde 50 kapasite ile Pazar günleri dışında hizmet verebileceği duyurulmuştu. Ancak dün konuya ilişkin yayınlanan yeni genelge ile bu tarih 1 Temmuz'a ertelendi.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN TALEBİYLE ERTELENDİ

Genelgede bu kararın Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ve sektör temsilcileriyle yapılan görüşmeler sonucunda alındığı belirtildi. Ayrıca salgınla mücadele tedbirlerinde devamlılığının sağlanması hususunun göz önünde bulundurulduğu kaydedildi.

"BİR GÜNDE HAZIRLANMAK MÜMKÜN DEĞİL"

AA'nın haberine göre, Türkiye'deki sinema salonlarının yüzde 95'inin üyesi olduğu Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) Genel Sekreteri Fevzi Genç, süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

1 Haziran'da başlayan kademeli normalleşmenin kendileri için "ani bir karar" olduğunu belirten Genç, şöyle konuştu:

"Sinema salonlarının açılması, restoranların açılması kadar kolay olmuyor. Sektörün farklı paydaşları var. Sinema endüstrisi farklı yürüyor. Paydaşların bir kısmı da uluslararası film şirketleri. Bir günde hazırlanmak ve sektörü canlandırmak mümkün değil."

"1 TEMMUZ TARİHİNİ BAKANLIĞA İLETTİK"

Film şirketleri ile görüşerek 1 Temmuz tarihini Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ilettiklerini kaydeden Genç, "Onlarla yakın çalışıyoruz. Bu talebimizi İçişleri Bakanlığına ilettiler. Hızlı bir şekilde genelgeye döndü karar. Üyelerimizin yüzde 95'i 1 Temmuzda salonların açılması görüşünde mutabık. Bazı arkadaşlarımız açılmak istiyor, bazıları ise ağustos ya da eylülde açılmak istiyor." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading