Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sıla izni nedir, askerlikte sıla izni kaç gün? Sıla izni hangi durumlarda olur? Sıla iznine kimler çıkar?

Sıla izni nedir, askerlikte sıla izni kaç gün? Sıla izni hangi durumlarda olur? Sıla iznine kimler çıkar?

Asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından toplamda 11 bölge çok ağır darbe aldı. Deprem bölgelerinde askerlerin de devreye girmesiyle güvenlik önlemleri alındı. Bakan Akar bugün flaş bir açıklamada bulundu. Depremin etkilediği bölgelerde yaşayan ya da ailesi o bölgelerde yaşayan 10 bin 900 er, erbaş ve personele sıla izni verildi. Peki, Sıla izni nedir, askerlikte sıla izni kaç gün? Sıla izni hangi durumlarda olur? Sıla iznine kimler çıkar?

Gündem

11.03.2024, 12:29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem bölgesinde yaşayan ya da deprem bölgesi illerinin nüfusuna kayıtlı yükümlü askerlerin mart ve nisan celplerinin mayısa ertelendiğini dile getiren Bakan Akar, "On ilde ikamet eden veya bu illerin nüfusuna kayıtlı 2 Mart ve 6 Nisan 2023 celp dönemlerinde silahaltına alınması planlanan er statüsündeki yükümlünün sevkini 4 Mayıs 2023 celbine kadar erteledik. Ayrıca depremin etkilediği bölgelerde ikamet eden veya ailesi buralarda yaşayan 10 bin 900 er, erbaş ve personele sıla izni verdik" açıklamasında bulundu.

Peki, Sıla izni nedir, askerlikte sıla izni kaç gün? Sıla izni hangi durumlarda olur? Sıla iznine kimler çıkar?

Kadir Özkaya kimdir? AYM'nin yeni başkanı Kadir Özkaya nereli? Haberi Görüntüle

Son dakika: Metroda intihar girişimi! M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattı intihar... Haberi Görüntüle

SILA İZNİ NEDİR, ASKERLİKTE SILA İZNİ KAÇ GÜN?

Bakan Akar, depremin derinden etkilediği bölgelerde ikamet eden ya da ailesi buralarda yaşayan toplamda 10 bin 900 er, erbaş ve personele 'Sıla' izni verdiklerini açıkladı.

Yaşanılan bu durum sonrası internette, Sıla izni nedir, askerlikte sıla izni kaç gün? Sıla izni hangi durumlarda olur? Sıla iznine kimler çıkar? soruları yer aldı. Sıla izni, aktif olarak asker olanların, doğup büyüdüğü yere gidip ayrı kaldığı ailelerine, yakınlarına veya sevdiklerine kavuşması anlamına geliyor.  

Erdoğan'dan MHP kurultayına mesaj: Türkiye Yüzyılı bayrağını dünyanın burcuna dikeceğimize... Haberi Görüntüle

SILA İZNİNE KİMLER ÇIKAR?

Sıla iznine kimler çıkar sorusunun cevabı ise,  Er, erbaş ve personeller 'Sıla' iznine çıkabiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading