Yandex Metrica
SON DAKİKA
SİHA'lardan nokta atışı! Sincar ve Tel Temr'de 3 araç, MİT operasyonuyla imha edildi

SİHA'lardan nokta atışı! Sincar ve Tel Temr'de 3 araç, MİT operasyonuyla imha edildi

Son dakika haberi... MİT sınır ötesinde hainlere göz açtırmıyor. Irak kuzeybatısındaki Sincar ile Suriye'nin Tel Temr kasabasında toplamda 3 araç, SİHA atışlarıyla imha edildi. Sincar'da vurulan araçlardan birinde PKK'nın sözde sorumlusu ile koruması vardı.

Gündem

22.03.2024, 17:02

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK'nın lider kadrolarını vurmaya devam ediyor. Irak kuzeybatısında terör örgütünün 'ikinci Kandil' yapmaya çalıştığı Sincar (Şengal) ile Suriye kuzeydoğusundaki Tel Temr kasabasında çok önemli operasyonlar gerçekleştirildi. 

MİT'e ait SİHA'lar biri Haseke'deki Tel Temr kasabasında, ikisi de Sincar'da olmak üzere 3 aracı nokta atışlarla vurdu. Sincar'da imha edilen araçlardan birinin içerisinde, terör örgütü PKK'nın sözde Sincar sorumlusu Azad İzzeddin ile koruması Enver Tolhildan'ın bulunduğu öğrenildi. 

Özellikle son 6 aydır Sincar'a yönelik SİHA operasyonlarıyla kımıldayamaz hale gelen terör örgütü, güvenlik birimlerinin son nokta atışlarıyla birlikte iyice telaşa kapıldı. 

Geçtiğimiz ağustos ayında SİHA'lar Sincar'a yine bomba yağdırmış ve bir aracın içerisinde bulunan PKK/YBŞ sorumlusu Said Hasan ile 3 kişi imha edilmişti. Araçtan yaralı kurtularak kırsal bölgedeki köylerden birine sığınan Mazlum Roj kod adlı terörist, içinde bulunduğu bina ile birlikte havaya uçurulmuştu. 

Sincar'la birlikte operasyon icra edilen Suriye'nin Tel Temr kasabasında kaç teröristin öldürüldüğü ise henüz netleşmedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading