Yandex Metrica

Sigorta şirketlerine son uyarı! Depremi bahane ederek kasko yaptırmak isteyen vatandaşları geri çeviren şirketler yandı

Sigorta şirketlerine son uyarı! Depremi bahane ederek kasko yaptırmak isteyen vatandaşları geri çeviren şirketler yandı

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası sigorta şirketlerinin oyunu ortaya çıktı. Bazı şirketlerin deprem riskini bahane ederek kasko yaptırmak isteyen vatandaşları geri çevirdiği öğrenildi. Tüketiciler Birliği ise sorumlu sigorta şirketlerinin vatandaş tarafından CİMER'e şikayet edilmesi gerektiğini söyledi.

Gündem

23.01.2024, 20:27

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası bazı sigorta şirketlerinin deprem riskini bahane ederek kasko yaptırmak isteyen vatandaşları geri çevirdiği ortaya çıktı.

Muhalifler aynı dilden aynı başlıklar attı!  Bakan Şimşek o iddiaları yalanlandı: Derdimiz millete hizmet! Muhalifler aynı dilden aynı başlıklar attı! Bakan Şimşek o iddiaları... Haberi Görüntüle

DEPREM RİSKİ BAHANESİYLE KASKO İSTEKLERİ GERİ ÇEVRİLİYOR

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı  Genel Başkanı Mahmut Şahin, depremden etkilenen 11 il dışında da araç ve ev için kasko yaptırmak isteyenlerin bazı sigorta şirketleri tarafından "deprem riski" bahanesiyle geri çevrildiğini söyledi.

Şahin, sigorta firmalarının, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkım yaşanan 11 ilde işlem yapmama hakkı bulunduğunu söyledi.

Kod adı damla!  FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu: Adil Öksüz'ün evine götürüldüm Kod adı damla! FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu:... Haberi Görüntüle

SİGORTA ŞİRKETLERİNİN BÖYLE BİR HAKKI YOK

Ancak yıkımın olmadığı illerde sigorta şirketlerinin, isteyen herkesin işlemini yapmak zorunda olduğunu vurgulayan Şahin, "Deprem olmamış, zarar görmemiş bir ilde deprem olma ihtimalinden dolayı kaskodan kaçınmaları doğru değil, bu yanlış. Sigorta şirketlerinin böyle bir hakkı yok." dedi.

Türkiye'nın batısında fırtına: Rüzgarın hızı 118 kilometreye ulaştı ağaçlar devrildi hortum oluştu Türkiye'nın batısında fırtına: Rüzgarın hızı 118 kilometreye ulaştı ağaçlar devrildi... Haberi Görüntüle

DEPREM OLMA RİSKİ VAR DİYE KASKO YAPMAMAK DİYE BİR UYGULAMA OLAMAZ

Bu konuda kanunda yasal düzenlemenin mevcut olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun bunu çok açık bir şekilde söylüyor. Diyor ki, satıcı ve sağlayıcı mal ve hizmet satan kişiler, kurumlar asla bunu satmaktan kaçınamazlar. Şu anda Kayseri'de deprem yok, Yozgat'ta deprem yok, Ankara'da deprem yok. Burada deprem olma riski var diye kasko yapmamak diye bir uygulama olamaz.

20 yılda boşanmalar arttı, evlilikler azaldı! Rakamlar hayrete düşürecek 20 yılda boşanmalar arttı, evlilikler azaldı! Rakamlar hayrete düşürecek Haberi Görüntüle

Adil çözüm şart! Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa'ya Gazze mektubu gönderdi: Hukuk çiğneniyor Adil çözüm şart! Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa'ya Gazze mektubu gönderdi: Hukuk... Haberi Görüntüle

CİMER'E ŞİKAYETTE BULUNUN 

Böyle bir durumla karşılaşanların Hazine ve Maliye Bakanlığına ya da CİMER'e şikayette bulunması gerektiğini vurgulayan Şahin, şu değerlendirmede bulundu:

Diyelim ki tüketici kasko için bir şirkete başvurdu fakat şirket kaskoyu yapamayacağını söyledi. Böyle bir durumda şirkete yazılı olarak kaskonun neden yapılmayacağı sorulmalı. Süreç bu şekilde belgelenirse yaşanılacak herhangi bir olumsuzluğun zararını firma karşılamak zorunda kalabilir. Tüketicilerimiz bu konuda haklarının olduğunu bilsinler. Satıcılar da bununla ilgili ceza yaptırımlarıyla karşı karşıya kalabilir. Böyle bir durumu Hazine ve Maliye Bakanlığı kesinlikle karşılıksız bırakmaz. Satıştan kaçınmak diye bir şey yok.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading