Yandex Metrica

DOLAR

32.57

%0.06 expand_less

EURO

35.03

%0.49 expand_less

ALTIN

2430.50

%0.41 expand_less

BIST

9722.09

%0 expand_less

BTC ($)

64246.98

%0.29 expand_less

Sıfır evlerini düşünmeden depremzedelere açtılar! 'Aileyi hiç aratmıyorlar'

Sıfır evlerini düşünmeden depremzedelere açtılar! 'Aileyi hiç aratmıyorlar'

Türkiye deprem yaralarını sarmak için tek yürek olmuşken Konya'dan güzel bir haber geldi. Bozkır Barajı inşası sebebiyle su altında kalacak olan Dedemli Mahallesi sakinleri için yapılan evlerin sahipleri henüz oturmadıkları evlerini depremzedelere verdiler.

Gündem

23.01.2024, 20:29

Türkiye deprem felaketinin üstesinden beraber gelmek için tek yürek oldu. Konya'da yapılan fedakarlık ise herkesi duygulandırdı. Hadim ilçesinde yapılan Bozkır Barajı sebebiyle su altında kalacak olan Dedemli Mahallesi sakinlerine yapılan Meram ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kurulan 428 konutluk yerleşkenin 72 hak sahibi, hiç oturmadıkları evlerini depremzedelere açtı. 502 depremzede ise vatandaşların açtıkları sıfır evlere yerleşti. 

21 Nisan Vatan Caddesi açık mı, kapalı mı? 23 Nisan (Bugün) Çocuk Bayramı'nda Adnan Menderes Bulvarı kapatılacak mı? 21 Nisan Vatan Caddesi açık mı, kapalı mı? 23 Nisan... Haberi Görüntüle

30 AKRABAMI DEPREMDE KAYBETTİM 

Kahramanmaraş'tan gelen Yaşar Karabürk konuyla alakalı şöyle konuştu: 

Deprem anında evimiz uçacak sandık. Çocuklarımızı dışarıya çıkardık. Bir arabam vardı, 7 kişi onun içine sığındık. 2 gün arabada kaldık. Oğlumun askerlik arkadaşı Konyalıydı onun vasıtasıyla buraya geldik. 30 akrabamı depremde kaybettim. Allah bu acıyı, bu korkuyu kimseye yaşatmasın. Depremden 3 gün sonra buraya geldik.

23 Nisan Bursa Nil Karaibrahimgil konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak? 23 Nisan Bursa Nil Karaibrahimgil konseri saat kaçta, ne zaman... Haberi Görüntüle

KONYA HALKINA MİNNETTARIM 

Karabürk, "Başta devletimiz olmak üzere Konya halkına ve Türk milletine minnettarım. Allah, yardım edenlere yerine bin versin. Kendi evimde yoktur buradaki huzurum. Evler çok güzel, yapanlardan Allah razı olsun. Köylüler sıfır evini, daha kullanmadan bize açtı" sözlerini kaydetti. 

23 Nisan bugün İzmir'de otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? 2024 Çocuk Bayramında ESHOT otobüs-metro bedava mı? 23 Nisan bugün İzmir'de otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? 2024... Haberi Görüntüle

BİRÇOK ARKADAŞIM VEFAT ETTİ 

Antakya'dan gelen depremzede 4 çocuk annesi Nurcan Doğan ise şu sözleri kaydetti: 

Antakya’dan buraya geldik. Her yer sallanıyordu, çocuklarımızı alıp terasa çıktık ve çatıda bekledik. Biz binadan inemedik, çökerse çatıya sığınırız diye bekledik. Biz binanın çökmesini bekledik. Evimiz çökmedi, ama kolonları patladı. Yanımızdaki apartman çöktü o da çökerken bizim binanın yarısın götürdü. Tek tesellimiz kaybımızın olmaması ama Antakya’nın yüzde 90’ı bitti. Birçok mesai arkadaşımız vefat etti, sakat kalan oldu. Antakya’mız silindi. Bu yaralarımız çok geç iyileşecek, ya da iyileşmeyecek, kabuk tutacak.

Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez bahçeye çıkmadı Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez... Haberi Görüntüle

'KÖYLÜLERİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN'

Doğan konuşmasına şöyle devam etti: 

Buradaki köylülerimizden Allah razı olsun. Hiç aileyi aratmıyorlar, bize çok destek oluyorlar. Evler çok güzel yapılmış, içine girilmemiş bile. Biz gelene kadar halısından mobilyasına kadar düzenlenmişti. Eksiklerimizi de gönüllüler ve belediye ekipleri temin ediyorlar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading