Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Şi Cinping, Biden'ın yüzüne söyledi: Tayvan kırmızı çizgimizdir!

Şi Cinping, Biden'ın yüzüne söyledi: Tayvan kırmızı çizgimizdir!

Çin Devlet Başkanı Cinping, G20 Zirvesi öncesi görüştüğü ABD Başkanı Biden'a Tayvan sorunu hakkında net mesajlar vererek, "ABD-Çin ilişkilerinin siyasi temeli ve aşılmaması gereken ilk kırmızı çizgimiz Tayvan'dır" dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:04

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G20 Zirvesi öncesi görüştüğü ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmede Tayvan sorununun, "ABD-Çin ilişkilerinin siyasi temeli ve aşılmaması gereken ilk kırmızı çizgisi olduğunu" vurguladı.

Deprem bölgesinde 30 bin konut daha teslim edildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan:... Haberi Görüntüle

"TAYVAN SORUNU, ÇİN'İN İÇ İŞİDİR"

İki lider arasında 3,5 saat süren yüz yüze görüşmeye ilişkin Çin tarafından yapılan açıklamaya göre, Şi görüşmede Tayvan sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Çin'in topraklarının parçası olarak gördüğü Tayvan ile egemenlik ihtilafının çözümünün tamamen Çin halkının sorunu ve ülkenin "iç işi" olduğunu vurgulayan Şi, "Çin'in temel çıkarı olan Tayvan sorunu, Çin-ABD ilişkilerinin siyasi temeli ve aşılmaması gereken ilk kırmızı çizgisidir" dedi.

2024 MARDİN-SAVUR SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Mardin-Savur'da hangi... Haberi Görüntüle

"ATEŞ VE SU GİBİ UZLAŞMAZ"

Şi, Tayvan ile yeniden birleşmenin, Çin halkının ulusal dirilişi gerçekleştirme ve toprak bütünlüğünü yeniden kurma ülküsünün temeli olduğunu belirterek, "Tayvan'ı Çin'den ayırma arayışında olan her kimse, Çin ulusunun temel çıkarlarını ihlal ediyor demektir ve Çin halkı buna müsaade etmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Tayvan Boğazı'nda barış ve istikrarı arzuladıklarını ve buna bağlı olduklarını vurgulayan Şi, "Ancak Boğaz'ın iki yakası arasındaki barış ve istikrar ile 'Tayvan'ın bağımsızlığı' ateş ve su gibi uzlaşmazdır" diye konuştu.

Altın kıtlığı yaşanacak! Gram altından sonra Cumhuriyet altın da tehlikede!... Haberi Görüntüle

"EYLEM-SÖYLEM BİRLİĞİ" ÇAĞRISI

Şi, Başkan Joe Biden'ın, ABD'nin Tayvan'ın bağımsızlığını desteklemediği, Tayvan'ı Çin ile rekabette veya onu çevrelemek için araç olarak kullanma niyeti olmadığını pek çok kez dile getirdiğini anımsatarak, Washington yönetimini, söylemlerini ve güvencelerini gerçek eylemler ile desteklemeye ve "tek Çin" politikası ile ABD-Çin diplomatik ilişkilerinin temelini oluşturan Üç Ortak Bildiri'deki taahhütlerine uymaya çağırdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading