Yandex Metrica

Sezai Temelli'den gençlere: HDP üniversitedir, rektörü de Abdullah Öcalan!

Sezai Temelli'den gençlere: HDP üniversitedir, rektörü de Abdullah Öcalan!

Kılıçdaroğlu'na "Kürt sorununda çözümün yolu İmralı'dır" diyerek dikkatleri üzerine çeken HDP Milletvekili Sezai Temelli, bu kez İstanbul'da gençlere şöyle seslendi: "HDP bir üniversitedir, rektörü de Abdullah Öcalan'dır."

Gündem

23.01.2024, 18:22

'Kürt sorunu' kavramını yeniden gündeme getirerek HDP'yi de çözüm için adres olarak gösteren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na kötü haber. PKK destekçisi parti, teröristbaşı Abdullah Öcalan'dan başka kimseyi tanımıyor. HDP milletvekili Sezai Temelli, "HDP bir üniversitedir. Rektörü de Öcalan'dır" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun 'çözüm' olarak HDP'yi göstermesine itiraz ederek "Tek adres İmralı'dır" mesajıyla hatırlanan Temelli, İstanbul'un Fatih ilçesindeki bir kafede gençlerle buluşunca iyice coştu. 

Van'da PKK soruşturması: 222 terör şüphelisi kıskıvrak yakalandı Van'da PKK soruşturması: 222 terör şüphelisi kıskıvrak yakalandı Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'DE ÜNİVERSİTE YOK"

"68'den Bugüne Özgür Öğrenci Mücadelesi ile Özgür Üniversite" konulu forumda konuşan Temelli, "Gençliğin ve üniversite öğrencilerin Öcalan'ı okuması lazım" dedi. Türkiye'de gerçek anlamda bir üniversite bulunmadığını savunan Temelli, "Bugün Türkiye'de özgür tek üniversite HDP'dir, rektörü de bellidir" ifadelerini kullandı. 

HDP'nin Türkiye'nin demokratikleşmesi için bilimsel çalışma yapan bir parti olduğunu ileri süren Temelli, şunları söyledi: "Bunu bütün bilim insanlarıyla da tartışabilirim. Türkiye'nin demokratikleşmesi için 2 temel meseleyi çözmek gerekiyor. Birincisini Kürt meselesi, ikincisi de yoksulluk meselesi. Bu iki meselenin birisi özgürlüğe diğeri ise eşitliğe dayanır. Bir halk özgürlüğüyle bağlantılıdır. Biz HDP olarak bunların çözümüne dair bilimsel çalışmalarımızı yapmışız." 

Meteoroloji uyardı! İstanbul başta olmak üzere 10 ilde sağanak yağış var: İşte 20-21 Nisan il il hava durumu... Meteoroloji uyardı! İstanbul başta olmak üzere 10 ilde sağanak yağış... Haberi Görüntüle

"ÖCALAN'IN TEZLERİNİ OKUYUN"

"Kapitalizme karşı anti kapitalist karakterimizle, faşizme karşı çıkarak anti faşist mücadelemizle, Kürt ve Türk halkının ortak yaşamda nasıl yaşayabileceğine dair ortaya koyduğumuz çözümlerle aslında demokratikleşmenin nasıl olması gerektiği konusunda yanıt ürettik. Dedim ya bizim bir rektörümüz var. O fikriyatla hareket ediyoruz. Kıymetini bilmesek de fazla adını zikretmesek de bize sunduğu tezler var. Bunlar PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın tezleridir. Dolayısıyla gençliğin ve üniversite öğrencilerin bunu okuması lazım. Bahsettiğimiz demokrasinin referansı bu." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading