Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sevilay Yılman'a 'sen bir teröristsin' dedi! Öcalan ve FETÖ paylaşımlarını gösterdi

Sevilay Yılman'a 'sen bir teröristsin' dedi! Öcalan ve FETÖ paylaşımlarını gösterdi

CHP'li sosyal medya ünlüsü Jahrein ile Aynur Doğan destekçilerinin kavgasında yeni perde: Gazeteci Sevilay Yılman, Jahrein'i ırkçılıkla suçladı; HaberTürk yazarı Yılman'ın Öcalan ve Gülen'le ilgili yazdıklarını paylaşan Jahrein'in cevabı ise sert oldu: Sen bir teröristsin!

Gündem

08.03.2024, 11:07

PKK destekçisi şarkıcı Aynur Doğan'ın İstanbul'da CHP'li İBB imkanlarıyla konser vermesi tartışması büyüyor. "Vergimi PKK sevdalısı bu kadına meze edenlere lanet olsun" diyen CHP'li sosyal medya fenomeni Jahrein lakaplı Ahmet Sonuç'a cevap bu kez gazeteci Sevilay Yılman'dan geldi. 

HaberTürk gazetesindeki köşesinde CHP'li Jahrein'e yüklenen Yılman, "Jahrein'e sesleniyorum! Sevmeyebilirsin Aynur Doğan’ı! Kürtçe müziğe karşı da olabilirsin. Ve yorumlarını da takipçilerinle paylaşabilirsin. Ama 'İzin vermiyorum' ne demek ya! Kimsin sen! Gestapo musun, Goebbels mi yoksa zibidi bir zaptiye misin!" ifadelerini kullandı. 

TRT1 yayın akışı: 27 Mart 2024 TRT1'de bugün hangi program,... Haberi Görüntüle

BİRBİRLERİNE GİRDİLER

Jahrein'in bu isnatlara cevabı sert oldu. Yılman'ın PKK destekçilerinin meşrulaştırılmasına hizmet ettiğini dile getiren Jahrein, "Hakkımda Haberturk'te haber yapan ve bana ırkçılık yaftası yapıştırarak PKK sempatizanı bir şarkıcının İBB sahnelerinde platformlanmasını meşrulaştırmaya çalışan, oğlu beni dinlediğinde dilimden rahatsız olup evinde yayınlarımın sesini kıstırtan Sevilay Yılman'ın birkaç twiti" şeklinde mesaj paylaşarak Yılman'ın geçmişte PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i destekleyen twitlerinden görseller sıraladı. 

81 ilde "ÇEMBER-14" operasyonu: 2 bin 614 firari yakalandı Haberi Görüntüle

KALEMİNİ PARA KARŞILIĞI SATTIN

Jahrein, Öcalan-Gülen hattındaki geçmişini hatırlattığı Yılman'ı daha sonra şu sözlerle hedef aldı: "Sevgili Sevilay Yazıyor. Ben senin yerinde olsam oğlumun küfürlü bir yayıncı izlemesinden ziyade bir gün bu aşağılık twitlerimi okumasından çekinirdim. Senin gibi para karşılığı kalemini satan çok 'yazar' gördük. Hepiniz gelip geçicisiniz. Biz kalıcıyız. Ne habersin. Ne Türksün. Kadındaki had seviyesine bak! Nelson Mandela ile Abdullah Öcalan'ı karşılaştırıyor. Akıl sağlığımı yitireceğim!"

Sevilay Yılman ise Abdullah Öcalan ve Fetullah Gülen'le ilgili yazdıklarına hiç değinmeyerek Jahrein'in mesajına şu cevabı verdi:

"Bana gelince; Kürt değilim, Kürtçe -maalesef- bilmiyorum ama Kürtleri ve Kürt kültürünü kendi öz kültürüm olarak, öz kimliğimin bir parçası olarak benimsiyorum seviyorum!
PKK’ya ve terörün her türlüsüne karşıyım, lanetliyorum ama…
PKK’yı bahane ederk Kürt kardeşlerime yan gözle bakılmasına, onların dışlanmasına, onların kimliklerinin ve kültürlerinin kriminalize edilmesine çalışan ırkçı faşistlerin her türlüsünü de aynı şekilde lanetliyorum! Ve gördüğün üzere mücadele ediyorum!
Anladın mı zehir parçası!"

CHP'li Jahrein ise içinde Kürtçenin de bulunduğu 4 ayrı dilde Sevilay Yılman'a "Sen bir teröristsin" diye seslendi. O mesajın Türkçesi şöyle: "Kürtlerden nefret etmiyorum. Kürtleri severim ve Kürtçe de öğrenmek de isterim. Fakat sen bir teröristsin Sevilay! Sen terörist elebaşı Öcalan'ı seviyorsun. Aynur (Doğan) da öyle. PKK'nın Kürt halkıyla bir ilgisi yok. Sözlerimi çarpıtmayı bırak."

Tartışmayı sosyal medyada takip eden vatandaşlar gazeteci Sevilay Yılman'ın geçmişte Mustafa Kemal Atatürk'ün 'karısını dövme hakkını' sorguladığı mesajlarını paylaştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading