Yandex Metrica

Şentop'tan göç sorununa karşı iş birliği mesajı

Şentop'tan göç sorununa karşı iş birliği mesajı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf ile görüştü. Şentop, görüşmede Afganistan'daki göç sorunundan en fazla İran ve Türkiye'nin etkilendiğini belirtti.

Gündem

23.01.2024, 17:45

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin yemin törenine katılmak için AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve parlamento heyeti ile Tahran'a gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İranlı mevkidaşı Muhammed Bakır Kalibaf ile görüşme gerçekleştirdi.

Seçim sonuçlarının hayırlara vesile olması dileğinde bulunan Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tebrik ve başarı mesajını Reisi'ye iletterek, "İki ülke arasındaki ilişkilerin bölgesel ve küresel bir kıymeti var. O nedenle ilişkilerin seviyesini her alanda yükseltmek görevimiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Terörü öyle ya da böyle... Haberi Görüntüle

GÖÇ SORUNUNA KARŞI İŞ BİRLİĞİ MESAJI

Görüşmede Afganistan'da yaşanan olaylara değinen Şentop, "Afganistan’daki siyasi istikrarsızlık ve göç sorunu İslam ülkelerinin ortak sorunu. Afganistan'daki göç sorunundan en çok İran ve Türkiye etkileniyor. Afganistan’da istikrarın sağlanması ve göç dalgasının durdurulması için iş birliğimizi artırmalıyız" şeklinde konuştu.

Parlamentolar arası ilişkilerin öneminden bahseden Şentop, "Uluslararası parlamenter zeminlerde de beraberiz. PKK terör örgütü bölgesel bir tehdit. Bu bakımdan terör örgütlerine karşı iş birliğimizi daha da artırmalıyız" dedi.

Suphiye Orancı kimdir? Suphiye Orancı hangi filmde oynadı? Suphiye Orancı kimdir? Suphiye Orancı hangi filmde oynadı? "Sarhoş" filmi... Haberi Görüntüle

“EKONOMİ VE SİYASİ İLİŞKİLERİMİZİ ARTIRMALIYIZ”

İran Meclis Başkanı Kalibaf da iki ülke ilişkilerinin önemine işaret ederek, "Bundan sonra parlamentolar arasındaki iş birliğimizi daha da ileri taşımalıyız. Ekonomik ve siyasi ilişkilerimizi her alanda artırmalıyız" diye konuştu.

Kalibaf Türkiye'deki orman yangınlarında yaşamını yitiren vatandaşlar için başsağlığı diledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading