Yandex Metrica

Sen Türkiye'sin büyük düşün! Şahlanış dönemi başladı

Sen Türkiye'sin büyük düşün! Şahlanış dönemi başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 Mayıs gecesi kazandığı zafer sonrası başlayan Türkiye Yüzyılı'nın kabinesi yemin törenini gerçekleştirdi.

Gündem

30.03.2024, 15:19

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı büyük bir fark atarak tekrar cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan "Çankaya Köşkü"nde Türkiye Yüzyılı'nın yeni kabinesini açıklamıştı. Sandıktan çıkan "İstikrar" kararı sonucu göreve başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yeni kabine Türkiye'nin şahlanış döneminin mimarları olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Dünyanın yeni ve hayati meydan okumalarla karşı karşıya olduğu şu dönemde, 'Türkiye Yüzyılı' programımızla Cumhuriyet'imizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapmak istiyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye Yüzyılı''nı 16 madde ile açıklamıştı.

Microsoft Office çöktü mü? 2024 Microsoft 365 hacklendi mi? Neden giriş yapamıyorum? Microsoft Office çöktü mü? 2024 Microsoft 365 hacklendi mi? Neden... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladığı 16 maddeyle "Türkiye Yüzyılı"nı; sürdürebilirliğin, kalkınmanın, huzurun, istikrarın, istikbalin, iletişimin, haklının, gücün, değerlerin, başarının, dijitalin, bilimin, barışın, verimliliğin, üretimin ve şefkatin yüzyılı olarak tarif etmişti. 

Üsküdar-Samandıra Metrosu neden aktarma yapıyor? Altunizade durağı açıldı mı? Üsküdar-Samandıra Metrosu neden aktarma yapıyor? Altunizade durağı açıldı mı? Haberi Görüntüle

AK PARTİ SEÇİM BEYANNAMESİ

"Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Adımlar Seçim Beyannamesi 2023" başlıklı beyannamenin ön sözünde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaleme aldığı "Türkiye Yüzyılı için milletimize ahdimizdir" yazısı.

İzmir'de filmleri aratmayan rehine krizi: Eşini ve çocuklarını alıkoydu! İzmir'de filmleri aratmayan rehine krizi: Eşini ve çocuklarını alıkoydu! Haberi Görüntüle

"BİNALAR SAĞLAM ZEMİNLERDE İNŞA EDİLECEK"

Türkiye'yi bütüncül bir afet hazırlığı ve yönetimi sistemine kavuşturmak için hayata geçirilecek Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli ile Türkiye'nin yaşanması muhtemel tüm afetlere karşı hazır hale getirileceğinin altı çizilen beyannamede, yaşanabilecek afetlerde vatandaşın can ve mal güvenliği için gerekli tüm önlemlerin alınacağı belirtildi.

Deprem, sel, yangın ve heyelan gibi doğal afetlere karşı önlemlerin, her alanda öncelikli hale geleceği vurgusu yapılan beyannamede, afet sonrası oluşabilecek sosyolojik, ekonomik, demografik, pandemik ve güvenlik problemlerini de kapsayan, afet öncesi, esnası ve sonrasını da içeren bir anlayışla bütüncül bir risk yönetiminin hedefleneceği kaydedildi.

Gözler BMGK'deki oylamada: Türkiye, Filistin'in BM'de tam üyeliğini destekliyor Gözler BMGK'deki oylamada: Türkiye, Filistin'in BM'de tam üyeliğini destekliyor Haberi Görüntüle

600 BİN KONUT

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen şehirlere dikkat çekilen beyannamede, şunlar ifade edildi:

"Depremden etkilenen şehirlerimizi, altyapısı, okulları, camileri, hastaneleri, çarşıları, parkları, spor alanları gibi sosyal donatılarıyla bütüncül bir bakış açısıyla, 'tarihe vefa, geçmişe saygı' anlayışıyla yeniden inşa edeceğiz. 650 bin konutun yapımını bir yılda önemli ölçüde tamamlamayı hedefliyoruz. Fay haritalarını dikkate alarak yerleşim merkezlerini ovalardan yamaçlara doğru kaydırıyoruz. Zemin iyileştirme, izolatörlü ve çelik konstrüksiyonlu yapı ve yeni teknoloji ile radye temel, tünel kalıp sistemiyle binalarımızı en sağlam zeminlerde inşa edeceğiz. Kurduğumuz Afet Yeniden İmar Fonu'nu alternatif kaynaklarla güçlendireceğiz. Deprem bölgesinde bütüncül bir Ekonomik Rehabilitasyon Programı ve Kalkınma Hamlesi'ni hayata geçireceğiz."

23 Nisan 2024 Çocuk Bayramı etkinlikleri! İBB, 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda ücretsiz konser, etkinlik var mı? 23 Nisan 2024 Çocuk Bayramı etkinlikleri! İBB, 23 Nisan Çocuk... Haberi Görüntüle

TOPLUMA YENİ FIRSATLAR SUNULACAK

Deprem bölgesinde, sanayi ve ticaret koridoru oluşturularak, bölgenin sahip olduğu üretim, ticaret ve ihracat potansiyelinin ayağa kaldıracağı vurgulanan beyannamede, bu çerçevede, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) ve DAP (Doğu Anadolu Projesi) bölge kalkınma idarelerinin ve kalkınma ajanslarının katılımıyla oluşturulacak bir programın uygulamaya konulacağı aktarıldı.

Bu programla, deprem bölgesinde bulunan illeri tarım, sanayi ve hizmet sektörlerinde cazibe merkezine dönüştürecek bir eylem planının uygulanacağına işaret edilen beyannamede, tarım ve sanayi sektörleri başta olmak üzere, bölgesel anlamda rekabet potansiyeli arz eden alanlarda yeni bir teşvik düzenlemesi yapılarak, hızlı ve etkili bir yatırım hamlesi başlatılacağı belirtildi.

AK Parti'den İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç için başsağlığı mesajı! AK Parti'den İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç için başsağlığı mesajı! Haberi Görüntüle

SAĞLAM TOPLUMSAL YAPI

"Devletimizin geleceği ve milletimizin birliği adaletle kaimdir. İnsanımızın şahsiyetli, onurlu ve üretken bir hayat sürmesini teminen fikirde, teşebbüste ve inançta özgürlük temel ilkelerimizdendir. Her dönem varlığını koruyan temel kurumlardan biri olan ailenin milletimizin temel taşı olma özelliğinin bilincindeyiz. Aileyi insanımıza güçlü bir kimlik bilinci vererek dayanışmayı ve ortak kader anlayışını güçlendiren ana unsurlardan biri olarak görüyoruz. Değerlerimizin yaşatılması ve paylaşılması, sadece milletimizin değil tüm insanlığın yararına olacaktır."

Kızını taciz eden baba tutuklandı mı, ne oldu? Kızını taciz eden baba kim? Kızını taciz eden baba tutuklandı mı, ne oldu? Kızını taciz... Haberi Görüntüle

OKULLARDA ETÜT İMKANI

"Mesleki eğitim merkezlerinde çırak ve kalfa sayısını 2 milyona çıkartacağız. 5 milyon öğrencimize verilmekte olan ücretsiz öğle yemeği desteğini devlet okullarımıza yaygınlaştıracağız. Küresel gelişmeler ışığında sürekli güncelleme gerektiren eğitim alanında başarının kritik faktörü öğretmenlerimizdir. Tüm öğretmenlerimiz her yıl hizmet içi eğitime tabi tutulacaktır. Meslek liseleri başta olmak üzere eğitim kurumlarımızda patent, faydalı model, marka ve tasarım tescil sayısını sürekli artıracak ve her yıl tescil alınan ürünlerin en az yüzde 10'unun ticarileşmesini sağlayacağız."

"Tüm okullarımızda etüt imkanlarını yaygınlaştıracak, velilerimizin iş hayatıyla okul programlarını uyumlaştıracağız. Ortaöğretim sistemi üzerindeki baskıyı azaltmak amacıyla yükseköğretime geçişteki sınavların yılda birden çok kez yapılmasını sağlayacağız. Üniversitelerimizin rekabet gücünü artırmak amacıyla uluslararası arenada öncü akademisyenlerin Türkiye’de eğitim vermelerini teşvik edeceğiz. Belirli kriterlerle üniversitelerin yurt dışı kampüs/birim açmalarını destekleyeceğiz. Uluslararası öğrenci sayımızı 260 binden 1 milyona çıkararak, Türkiye'yi dünyada en çok tercih edilen ilk beş ülkeden biri yapacağız. Uluslararası sıralamalarda ilk 500’de en az 10 üniversitemizin yer almasını sağlayacağız."

THY'den evcil hayvanı olanları sevindirecek hizmet: İstanbul Havalimanı'nda Pet Lounge kurulacak THY'den evcil hayvanı olanları sevindirecek hizmet: İstanbul Havalimanı'nda Pet Lounge... Haberi Görüntüle

3 MİLYON SAĞLIK TURİSTİ

Sağlık turizminin geliştirilmesi için akreditasyon ve denetim altyapısının güçlendirileceği ifade edilen beyannamede, "2028 yılında 3 milyon sağlık turisti sayısı ve 10 milyar dolar sağlık hizmeti ihracatını hedefliyoruz." denildi.

Steinmeier'e Türkiye'de bir şok daha: Siyonist İsrail, işbirlikçi Almanya Steinmeier'e Türkiye'de bir şok daha: Siyonist İsrail, işbirlikçi Almanya Haberi Görüntüle

GELİR SEVİYESİ

"Gelir seviyesi asgari hayat standardının altında hane bırakmayacağız. Bunun için, Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemini hayata geçireceğiz. Bu çerçevede, Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulamasını başlatacağız.

Yeni dönemde, aileyi güçlendirmeye dönük yenilikçi mekanizmalar geliştirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda, önümüzdeki dönemde uygulamaya koyacağımız Aile Koruma Kalkanı Programıyla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak, yeni ailelerin kurulmasını teşvik edecek, gençler öncelikli olmak üzere her ailede en az bir kişiye iş imkanı sağlayacak, aileyi ve çocuğu tehdit eden her türlü olumsuz eğilimlere karşı etkin bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz.

Aile Koruma Kalkanı Programının finansmanı, uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla sağlanacaktır. Bu sosyal amaçlı bankanın ana gelir kaynaklarından biri de Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz gelirlerinin belirli bir yüzdesi olacaktır. Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında, ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak, her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanacak, yeni evlilikler teşvik edilecektir. Ev hanımlarının evdeki emekleri karşılığında emeklilik gibi bir güvenceye sahip olmalarını en temel hakları olarak görüyoruz. Bu çerçevede, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız."

SSB'den BAYKAR'a atılan iftira ve algı operasyonlarıyla ilgili açıklama: Hiçbir destek ve hibeden bulunulmadı! SSB'den BAYKAR'a atılan iftira ve algı operasyonlarıyla ilgili açıklama: Hiçbir... Haberi Görüntüle

EVLENECEKLERE KREDİ

"Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir. Bu üç unsurlu programın Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi ile uyumunu gözetecek, programlar arasındaki dengeyi, çalışma hayatında yer almayı caydırmayacak bir seviyede kuracağız.

Sosyal destek programlarımız ekonomik ve sosyal yan etkileri de dikkate alınarak gözden geçirilecek, aile bütünlüğünü koruyucu ve geliştirici vasfı güçlendirilecektir. Sosyal yardımlardan yararlanma koşullarını standardize edeceğiz. Annelere olduğu gibi babaların da esnek çalışma imkanlarını genişleteceğiz. Kadın ve erkeğin evlilik bağıyla kurulan aileyi her türlü zararlı eğilimden koruyucu tedbirler alacağız."

Salih Müslim'in teröristan hayali kursağında kaldı! Türkiye Erbil başta olmak üzere... Salih Müslim'in teröristan hayali kursağında kaldı! Türkiye Erbil başta olmak... Haberi Görüntüle

ÇALIŞMA HAYATI

"Alın teri kurumadan hakkın verilmesi prensibiyle, tüm çalışanlarımıza kaliteli ve güvenceli bir çalışma hayatı sağlamayı taahhüt ediyoruz. Pasif işgücü programlarının erişilebilirliğini güçlendirecek, işsizlik sigortası fonundan yararlanma şartlarını kolaylaştıracağız. Rehberliği ve gönüllü uyumu ön planda tutacak, risk odaklı denetim kapasitemizi daha da etkinleştireceğiz. Mevsimlik tarım işçileri gibi gruplar için özel sosyal sigorta programları oluşturacak, sosyal güvenlik kapsamını en üst düzeye çıkaracağız."

İYİ Parti ve CHP itiraz etmişti! YSK'dan Ordu ve Hatay kararı İYİ Parti ve CHP itiraz etmişti! YSK'dan Ordu ve Hatay... Haberi Görüntüle

GENÇLİK KARTI

"Üniversiteli gençlerimize 'Gençlik Kartı' uygulamasını başlatacağız. Bu karta sahip olan gençlerimize tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli yararlanma imkanı getireceğiz. Üniversiteli gençlerimize aylık 10 GB ücretsiz internet erişim imkanı sağlayacağız.

Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız. Genç girişimcilerimiz için Tarım Girişimcilik Bölgeleri (TARGİB) kuracağız. TARGİB’lerde ziraat mühendisleri öncelikli olmak üzere, genç girişimcilerimize herhangi bir bedel almaksızın arazi tahsisi, kuracağımız Aile ve Gençlik Bankası tarafından ilk iki yıl ödemesiz ve beş yıl vadeli faizsiz kredi desteği ve belirli bir süreyle ürün alım garantisi veya sözleşmeli üretim modelinin uygulanmasını sağlayacağız. Kuracağımız tüm TARGİB’lerde; iş geliştirme, muhasebe ve finansman, insan kaynakları, bilişim ve hukuk gibi alanlarda teknik destek ve danışmanlık hizmetleri sunacak şekilde tüm giderlerini karşılayacağımız bir merkez oluşturacağız.

Gençlerin üç temel alanda beceri kazanmalarını sağlayıcı, okul içi ve dışı programlar uygulamaya koyacağız. Bu çerçevede, en az bir müzik enstrümanını kullanabilmeyi, bir yabancı dil konuşmayı ve bir spor dalında lisans sahibi olmayı destekleyeceğiz. İmkanları kısıtlı kesimlere öncelik vermek kaydıyla bu üç alanda, beceri kazanan gençlerimizin üniversiteye girişini kolaylaştıracak ve burslu eğitim görmelerini sağlayacağız. Objektif kriterler altında belirlenecek 30 bin genç yeteneğimizi günümüz şartlarında stratejik önemi haiz olan spesifik 20 alanda küresel arenada boy gösterebilecek nitelikle uzman olarak yetiştireceğiz. Kendi işini kuran genç girişimcilerimize faizsiz kredi desteği sunacağız. Siyasete gençlerin bakış açısının daha fazla damga vurmasını sağlayacak, gençlerimize siyasette daha fazla alan açacağız. Gençlerimize esnek çalışma koşulları sunacağız."

Sancaktepe Belediyesi toplam borcu ne kadar 2024? Sancaktepe Belediyesi hangi partinin? Sancaktepe Belediyesi toplam borcu ne kadar 2024? Sancaktepe Belediyesi hangi... Haberi Görüntüle

EKONOMİDE ŞAHLANIŞ

"Seçimler sonrasında oluşacak yeni kabine içinde yine güçlü bir ekonomi ekibi görev üstlenecektir. Ekonomi ekibimiz kamu, özel kesim ve sivil toplum ile diyalog ve istişare içinde makroekonomik politika çerçevemizi güncelleyecek, yeni şartlara ve ihtiyaçlara göre alınması gereken tedbirleri kamuoyu ile paylaşacaktır. Öngörülebilir, şeffaf ve etkili politikalar setinin kararlı bir siyasi irade ile hayata geçirilmesi için beş yılın yol haritası niteliğinde, çalışmalarını yürüttüğümüz Ekonomi Eylem Planı uygulamaya konacaktır."

Yalı Çapkın yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu 12 Nisan? Yalı Çapkın yeni bölüm haftaya mı? Yalı Çapkın yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu... Haberi Görüntüle

BÜYÜME VURGUSU

Ekonomi kısmındaki "Birlikte Yapacağız" bölümünde "2024-2028 dönemi arasında yıllık ortalama yüzde 5,5 seviyesinde büyüme ile 2028 yıl sonunda 1,5 trilyon dolar milli gelir büyüklüğüne ve 16 bin dolarlık kişi başı gelir düzeyine ulaşmayı öngörüyoruz." ifadeleri kullanıldı.

19 Nisan İzmir'de deprem kaç saniye sürdü? İzmir'de deprem hangi ilçede oldu, merkez üssü neresi? 19 Nisan İzmir'de deprem kaç saniye sürdü? İzmir'de deprem hangi... Haberi Görüntüle

REFAH PAYI ARTIŞI

Harcamalar ve gelirler yönüyle enflasyondan olumsuz yönde etkilenen kesimlerin desteklemesinin devam edileceğinin belirtildiği beyannamede "Çalışanlar ile emeklilerin satın alma güçlerinin korunmasına yönelik adımlar atmaya devam edeceğiz. Memurların, işçilerin ve emeklilerin aylıklarına 2023 ve 2024 yıllarında enflasyonun üzerinde en az büyüme oranında refah payı artışı vereceğiz." denildi.

Polisten kaçan hırsızı önce çelme takıp yakaladı sonra çayını içmeye devam etti! Sosyal medyada o görüntüler viral oldu! Polisten kaçan hırsızı önce çelme takıp yakaladı sonra çayını içmeye... Haberi Görüntüle

"ÜLKEMİZİ ENERJİ İLE AYTINLATACAĞIZ"

Enerji alanında dışa bağımlılığı azaltarak cari açık sorununa kalıcı çözüm üretme politikalarına destek verileceğine de vurgu yapılan beyannamede, Türkiye'nin, dünyada 12'nci sıradaki elektrik kurulu gücünde ilk 10 ülke arasına gireceği ifade edildi.

MSÜ tercihi yapanlar dikkat! MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Yerleştirme sonuçları 2024 MSÜ tercihi yapanlar dikkat! MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?... Haberi Görüntüle

DİJİTAL TÜRKİYE HEDEFİ

"2028 yılında savunma sanayisinde ihracatımızı en az 15 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyoruz. Milli muharip uçak, dikey iniş/kalkış yapabilen SİHA’lar ve muharip insansız uçaklar ile insansız kara ve deniz araçları, uydu sistemleri, elektronik harp, siber güvenlik, uzun menzilli hava savunma ve füze sistemleri, nanoteknoloji, biyoteknoloji, lazer, kuantum teknolojileri ve yapay zeka destekli otonom sistemler gibi yenilikçi ve çığır açan teknolojilere yatırım yaparak savunma sanayimize yeni kabiliyetler kazandıracağız."

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı Kobani Davası'nda flaş gelişme! Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı Kobani Davası'nda flaş gelişme! Haberi Görüntüle

İSTİKRAR VE REFAH KUŞAĞI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bağlamında, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli İstihbarat Başkanlığı başta olmak üzere dış politikanın planlanması ve yürütülmesinde kritik öneme sahip kurumların daha da güçlendireceğinin belirtildiği beyannamede, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Yüzyılı'nda dış politika, güvenlik ve savunma alanlarındaki milli önceliklerimizi üç stratejik kuşakta hayata geçiriyoruz. Bir; çevremizde barış, istikrar ve refah kuşağı inşa edeceğiz. İki; kıtasal açılımlarımızı yeni hamlelerle kurumsallaştıracağız. Üç; daha adil bir küresel düzenin kurulmasına öncülük edeceğiz. Bu üç kuşaktaki politikalarımızı da çok boyutlu ve çok yönlü bir diplomasi yürüterek Türkiye eksenini kuracağız. Ülkemizin etrafında bir barış, istikrar ve refah kuşağı tesis etmek ana hedefimizdir. Bu doğrultuda komşu ülkelerle ve bölgelerle ilişkilerimizi, iyi komşuluk ilkesi ve uluslararası hukuk çerçevesinde yürüteceğiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading