Yandex Metrica
SON DAKİKA
Selden zarar görenler için toplanan yardım parası 135 milyon lirayı geçti

Selden zarar görenler için toplanan yardım parası 135 milyon lirayı geçti

Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulunan Kastamonu Valisi Avni Çakır, selden etkilenen toplam 7 bin 262 aileye 135 milyon 472 bin TL nakdi yardım yapıldığını belirterek, ayrıca selden etkilenen ailelere 47 milyon 602 bin TL eşya yardımı yapıldığını söyledi.

Gündem

23.01.2024, 18:00

Kastamonu Valisi Avni Çakır, beraberinde Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, Kastamonu İl Jandarma Komutanı Albay Mücahid Avkıran, AFAD İl Müdürü Ekrem Küçükbayram ile ilgili kurumların temsilcileriyle çalışmaların devam ettiği bölgede incelemelerde bulundu.

Küre'de 4, Çatalzeytin'de 1, İnebolu'da 2 ve Bozkurt'ta 64 kişi olmak üzere sel afetinde toplam 71 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Vali Çakır, "9 vatandaşımız ise dere içinde, karada ve denizde tüm arama unsurlarıyla halen aranmaktadır" dedi.

37 mülki idare amirinin sel bölgesinde görev yaptığına değinen Vali Çakır, "Devletimiz yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak için süratle ilimize intikal etmiş, gündelik hayatın normale dönmesi için ülkemizin birçok ilinden gelen kamu ve özel sektöre ait 10 bine yakın personel ve kepçe-dozer-kombi-kanal kazıcı-bobcat-jcb-kamyon-ekskavatör gibi toplam 2 bin 207 iş makinesi ilimize görevlendirilmiştir" diye konuştu.

Selin tahribatını ortadan kaldırmak için Jandarma, Orman Genel Müdürlüğü, Göç İdaresi ve gönüllüler olmak üzere toplam 3 bin 190 personelin, 225 araçla temizlik çalışmalarına katıldığına söyleyen Vali Çakır, "Bin 500'den fazla yer temizlenmiştir. İlçe merkezinden 25 bin kamyondan fazla malzeme çıkartılmıştır. İlçe merkezindeki binaların neredeyse tamamının giriş, bodrum ve 1. katları rüsubattan temizlenmiştir. 3 öğün sıcak yemek çıkartılmış, toplamda afetzede, çalışan personel için 1 milyon kişilik yemek ikramı yapılmıştır. 2 bin 500'den fazla vatandaşımız sağlık taramasından geçirilmiş, 9 bin 500 kişiden fazla vatandaşımıza poliklinik hizmeti sunulmuş, selden etkilenen 350'den fazla vatandaşımıza sağlık hizmeti verilmiştir" şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading