Yandex Metrica
SON DAKİKA
Selçuk Bayraktar'dan yerli insansız savaş uçağı müjdesi: 2023'te göklerde

Selçuk Bayraktar'dan yerli insansız savaş uçağı müjdesi: 2023'te göklerde

Türk savunma sanayisinin güvenlik güçlerinin envanterine kazandırdığı insansız hava araçlarına Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) da ekleniyor. Teslim töreninde açıklamalarda bulunan Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, İnsansız savaş uçağının 2 yıl sonra 2023 yılında göklerde olacağını duyurdu.

Gündem

23.01.2024, 17:54

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

İlk iş olarak bu öğrenilmiş çaresizliği mandacı zihniyeti yıkmamız gerekiyordu. Ama asla ümitsizliğe kapılmadan vazgeçmeden çok çalıştık. Rahmetli dedem bize evladım uçakları kaldırın yere indirmeden teslim edin. Yoksa indirirler diye latife ediyordu. 

2009’da yalan yanlış tutanaklara itiraz edildiğinde Haluk Bayraktar’ı tutuklamaya kalktılar. Bizim hedefimiz yazılımları yurt dışında tasarlanan montaj uçaklar değildir. Kendi İHA’larımızı uçurmaktı. Bizim hedefimiz bürokrasinin kollarında değil hava uçan uçaklar yapmaktı. Uçaklarımız hep sahada cephe hattında görev yaptı.
Eğer bugün kendi sınıfında en iyisi kabul edilen İHA’lara sahipsek güvenlik güçleri ile eş güdümlü verdiğimiz bu mücadele yatıyor.

2003 yılında mini İHA ile başladığımız yolculukta ülkemizin taktik sınıfta ilk İHA'sına kavuştu. Şuan 10’dan fazla ile ihracat sözleşmesi imzalanmış Türk mühendisin özgün tasarımı Bayraktar TB-2 SİHA’yı ülkemize kazandırdık. Bu sayede BAYKAR gelirinin yüzde 70’ininden fazlasını ihracat ile elde ediyor. Yüzde yüz milli tasarım.

31 Mart Konya'da otobüsler ücretsiz mı? Seçim günü otobüs, metro... Haberi Görüntüle

'AKINCI'YI HİZMETİNİZE SUNMAKTAN GURUR DUYUYORUZ'

Bugün Akıncı’yı hizmetinize sunmaktan gurur duyuyoruz. Akıncı'nın tasarımı babam Özdemir Bayraktar’a ait. 6 ton kalkış ağırlığına sahip 1.5 ton faydalı yük kapasitesi ve 100’den fazla bilgisayar, yapay zeka ile stratejik görevlere imza atacak. Yazılımından elektroniğine 100’de 100 milli tasarımla görev yapacak. Silah sistemlerindeki görev bilgisayarı, karbonfiberi ve algoritmaları ile yapay zeka yazılımlarına kadar yerli olarak tasarlandı ve üretildi. Aynı zamanda Roketsan, Tübitak Sege’nin geliştirdiği seyir füzeleri olmak üzere ülkemiz tarafından geliştirilen yerli mühimmatları kullanabilecek.

Bu vesile ile bir mühendis olarak TÜBİTAK, ASELSAN ve ROKETSAN’a verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. Akıncı’yı sadece yüksek teknolojili bir İHA olarak görmüyoruz. 100 yıllardır hürriyetinden vazgeçmemiş olan semalarında hür ve bağımsız olacağız diyen milletimizin hür iradesidir. Semalarımızın cesur bekçisi olması isminin hakkını vermesi ve milletimize hizmet etmesi.

Akıncı’dan elde ettiğimiz tecrübeler ile yine muharebede devrim olacak kısa pistli uçaklara kalkış ve iniş yapacak insansız hava araçları projemize devam ediyoruz.

Firari Eylem Tok ve katil oğlunun kahkahası acılı aileyi çıldırttı:... Haberi Görüntüle

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ

Adına milli teknoloji hamlesi dediğimiz anlayış aynı zamanda dünyayı çıkarlarına göre şekillendirmeye çalışanlara bir itiraz ve karşı duruştur. Sayın Cumhurbaşkanım başta size olmak üzere en alttan en üste kadar bu çalışmalara destek verenlere şükranlarımı sunuyorum. Akıncı el birliği ile çalışarak ve sizin sayenizde buralara ulaştı.

Devrim arabalarının merhum Vecihi Hürkuş’un yaşadıkları hala hafızalarımızda taze. El birliği ile yendiğimiz makus tarihimize tekrar geri döndürmelerine izin vermeyeceğiz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading