Yandex Metrica
SON DAKİKA
Selçuk Bayraktar'dan uzay projesiyle dalga geçen Fazıl Say'a yanıt: Atıp tutacağına öğren

Selçuk Bayraktar'dan uzay projesiyle dalga geçen Fazıl Say'a yanıt: Atıp tutacağına öğren

Piyanist Fazıl Say, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın anlatmadığı "Ay'a sert iniş" projesini Selçuk Bayraktar'ın anlattığını iddia ederek Türkiye'nin uzay projesiyle dalga geçti. Fazıl Say'ın alay edercesine yaptığı paylaşıma tepki gösteren Selçuk Bayraktar, ''Size tavsiyem, bilim insanlarına saygı duymanız. İdrak edemediğiniz bilimsel konularda dayanaksız atıp tutmak yerine öğrenmeye çalışmanız.'' ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 20:52

Muhalif kimliğiyle tanınan ve seçim sürecinde yaptığı paylaşımlarla dikkatleri üzerine çeken ünlü piyanist Fazıl Say, bu kez de Türkiye'nin uzay çalışmalarına katkı sağlayan bilim insanlarının projelerini alaycı bir dil kullanarak hedef aldı.

Piyanist Fazıl Say, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın anlatmadığı "Ay'a sert iniş" projesini Selçuk Bayraktar'ın anlattığını iddia ederek Türkiye'nin uzay projesiyle dalga geçti.

İstanbul'da en riskli ilçeler hangileri? Naci Görür'den korkutan deprem uyarısı Haberi Görüntüle

''MARS'A TEKME TOKAT İNİŞ DEMELİ''

Türkiye'nin uzay araştırmaları ve projelerini alaycı bir dille eleştiren Fazıl Say sosyal medya hesabından skandal bir paylaşımda bulundu.

Fazıl Say yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

"Bayraktar'ın konuşmasını ben dün dinledim. Hayli iddialı uzay konusunda. "Ay'a sert iniş yapacağız" diyor. Sonra tekrar etti. "SERT İNİŞ" dedi. (Yani "gerisini Ay düşünsün"!) Ama ben diyim, bu ahaliyi sadece bu kesmez. Dahası lazım; "MARS'A TEKME TOKAT İNİŞ" filan demeli."

22 Mart 2024 Erzurum'da okullar tatil mi? Yarın Erzurum'da okullar... Haberi Görüntüle

İstanbul açıklarında korkutan görüntü: Tehlike Sarayburnu’ndan Bakırköy’e kadar uzanıyor Haberi Görüntüle

"SİZE TAVSİYEM ATIP TUTMAK YERİNE ÖĞRENMENİZ"

Fazıl Say'ın alay edercesine yaptığı paylaşıma tepki gösteren Selçuk Bayraktar'dan ünlü piyaniste yanıt gecikmedi. Selçuk Bayraktar, yaptığı paylaşımda "Sayın Say, "Aya sert iniş" projesini ben değil, Türkiye'nin en iyi roketbilimcilerinden Doç. Arif Karabeyoğlu anlattı. Hayatını teknolojiye adamış bir mühendis olarak ben de elbette bu hedefe sonuna kadar destek olurum. Size tavsiyem, bilim insanlarına saygı duymanız. İdrak edemediğiniz bilimsel konularda dayanaksız atıp tutmak yerine öğrenmeye çalışmanız. Zira, bilim de sanat gibidir, partizan tutumunuzu kaldırmaz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading