Yandex Metrica

Selçuk Bayraktar'dan Cumhuriyet'e sert cevap!

Selçuk Bayraktar'dan Cumhuriyet'e sert cevap!

Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından, İHA'ların yangında kullanılmadığına dair yalan haber paylaşan Cumhuriyet Gazetesi'ne sert tepki gösterdi.

Gündem

23.01.2024, 17:43

Cumhuriyet Gazetesi, Türkiye'nin farklı noktalarında 'eş zamanlı' çıkan orman yangınlarıyla mücadelede İHA'ların kullanılmasını görmeyip Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ı hedef tahtasına koydu. Gazete, "Yangının çıktığı saatlerde İHA'lar neredeydi?" başlığını attı. 

Cumhuriyet'in bu başlığı attığı saatlerde yangınlara müdahalede dokuz adet İHA aktif olarak kullanılıyordu.

Türkiye'nin farklı lokasyonlarında 28 Temmuz'dan itibaren toplamda 71 orman yangını çıktı. Maddi ve manevi büyük hasara yol açan ve kimi yerlerde yerleşim yerlerine de sıçrayan yangınlara müdahalede tüm ülke seferber oldu.

Dünya medyasının manşetlerinden düşürmediği Türk İHA'ları da yangınla mücadelede aktif olarak kullanıldı. Yetkililer, 9 adet İHA'nın alevlerin söndürülme çalışmalarında kullanıldığı bilgisini aktardı.

Deniz Zeyrek'in Deniz Zeyrek'in "tripleks villa" iddialarına Mustafa Varank'tan cevap: Haysiyetin varsa... Haberi Görüntüle

SELÇUK BAYRAKTAR'I HEDEF GÖSTERDİLER

İHA'ların kullanıldığını görmeyen ya da görmek istemeyen Cumhuriyet, Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ı hedefe koydu. "Yangının çıktığı saatlerde İHA'lar neredeydi?" başlığını attı.

Galatasaray başkanlık seçimi ne zaman 2024 | Galatasaray başkan adayları kimler? Galatasaray başkanlık seçimi ne zaman 2024 | Galatasaray başkan adayları... Haberi Görüntüle

İHA'LARIN GÖREVDE OLDUĞU BİLGİSİ PAYLAŞILMIŞTI

Yangınlarla mücadele sürerken Bakan Bekir Pakdemirli Manavgat'taki yangına dair İHA'dan gelen son bilgiler ışığında durum değerlendirmesi yapmıştı. Selçuk Bayraktar da sosyal medya hesabından bu gelişmeyi alıntılayıp "Manavgat'ta ciğerimiz yanıyor. Bayraktar TB2 İHA'larımız Yeşil Vatan'ın korunması için de gökyüzünde göreve devam ediyor" mesajını paylaşmıştı.

Antalya'daki teleferik faciasında operasyon başarıyla tamamlandı! Mahsur kalanların tamamı kurtarıldı Antalya'daki teleferik faciasında operasyon başarıyla tamamlandı! Mahsur kalanların tamamı kurtarıldı Haberi Görüntüle

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN SERT YANIT

Cumhuriyet'in yalan haberine tepki gösteren Selçuk Bayraktar,Twitter hesabından "Birileri yakmanın, biz korumanın derdindeyiz... Şu anda 6 Bayraktar TB2, ekibimizle birlikte 7/24 görevinin başında. 2020'de 345, son 60 günde ise 86 yangını henüz başlangıç aşamasında tespit etti. Biz ormanları korumak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ya siz?" şeklinde cevap verdi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading