Yandex Metrica
SON DAKİKA
Selahattin Demirtaş uyuşturucu baronundan para istemiş! Şeyhmus Özkan'da ses kaydı var

Selahattin Demirtaş uyuşturucu baronundan para istemiş! Şeyhmus Özkan'da ses kaydı var

Üç yıl önce "PKK tarafından tehdit ediliyorum" diyerek İçişleri Bakanı'ndan randevu alan Şeyhmus Özkan, Süleyman Soylu'ya yönelik saldırıların son figüranı oldu. Uçağında uyuşturucu ele geçirilen Özkan'ın, HDP'li Selahattin Demirtaş'ın sesini kendisinden para isterken kaydettiği ortaya çıktı.

Gündem

22.03.2024, 00:39

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın, uyuşturucu baronu Şeyhmus Özkan'dan seçim öncesi para talebinde bulunduğu ortaya çıktı. 

Bu bilgi, Şeyhmus Özkan'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan randevu talep edip kendisiyle görüştüğü iddiaları üzerine İçişleri tarafından yapılan açıklamada meydana çıktı. 

Sosyal medya hesabından bir dizi mesaj yayınlayan İçişleri Bakanı Soylu'nun Müşaviri Burak Gültekin, Brezilya'da özel uçakta 1,3 ton kokain ele geçirilmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Şeyhmus Özkan'ın, 3 yıl önce Bakan Soylu'dan randevu talep ettiğini ve "PKK tarafından tehdit ediliyorum" diyen Özkan'a randevunun verildiğini kaydetti. Gültekin şunları yazdı:

CHP lideri Özgür Özel kendini yalanladı: Hamas'a terör örgütü demedim Haberi Görüntüle

İLK VE SON KEZ ORADA GÖRDÜ 

"7 Aralık 2018 tarihinde, Şeyhmus Özkan isimli şahsa, 'PKK Terör örgütü tarafından tehdidi ve haraç istendiğiyle ilgili Sayın Bakanımızın Doğru Yol Partisi İstanbul İl Başkanlığı döneminden ve Küçükçekmece'den tanıdığı Kemal Yıldırım'ın talebi üzerine randevu verilmiş; ilgili şahıs, yanında V.T. ve O.Ö. isimli iki iş insanıyla gelmiştir. Sayın Bakanımız, Kemal Yıldırım dışındaki bu üç şahsı ilk ve son kez burada görmüştür."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Devlet hem anadır hem babadır' Haberi Görüntüle

DEMİRTAŞ'IN PARA TALEBİNİ KAYDETMİŞ

Özkan'ın, randevu sırasında PKK terör örgütü tarafından ölümle tehdit edildiğine ve şantajla kendisinden para istendiğine dair belgeleri gösterdiğini dile getiren Gültekin, "Ayrıca ilgili şahıs, ekteki ifadelere de yansıyan şekilde, terör örgütü mensuplarının ve Selahattin Demirtaş'ın, bir seçim öncesi telefonla arayarak 'kendisinden para talep ettiği' kaydını da dinletmiştir. Bunun üzerine şahıs, Terörle Mücadele Daire Başkanlığına ve akabinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne yönlendirilmiş ve ihbarın incelenmesi istenmiştir" ifadelerine yer verdi.

Türkiye tarihinde bir ilk: Ay'a milli hibrit roket motoruyla çıkılacak! Haberi Görüntüle

UÇAĞIN PİLOTU TUTUKLANDI

Şeyhmus Özkan'ın şirketine ait uçakta 4 Ağustos 2021'de uyuşturucu ele geçirilmesinin ardından, uçağın pilotunun 26 Aralık 2021'de yurt dışından Türkiye'ye geldiğinin İstanbul Emniyet Müdürlüğünce tespiti üzerine, olayın savcılığa intikal ettirildiğini bildiren Gültekin, savcının kararıyla pilotun gözaltına alındığını, daha sonraki sürecin, mahkemenin kararları çerçevesinde sürdüğünü aktardı.

2024 YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 YDS-1 SONUÇ TARİHİ! Haberi Görüntüle

YİNE ALGI OPERASYONU

Gültekin, bu olayın ardından 3 yıl önceki randevuda çekilen fotoğrafın sosyal medya ve bazı medya kuruluşları üzerinden gündeme getirilerek, son olaylar ile Bakan Soylu'nun ilişkilendirilmeye çalışıldığını belirtti.

Fotoğrafın kullanılarak bir algı operasyonu yapıldığını ifade eden Gültekin, bununla ilgili Bakan Soylu'nun, avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading