Yandex Metrica
SON DAKİKA
Selahattin Demirtaş'tan Türkiye için hadsiz sözler! Operasyona 'kanlı oyun' deyip ittifaka resti çekti

Selahattin Demirtaş'tan Türkiye için hadsiz sözler! Operasyona 'kanlı oyun' deyip ittifaka resti çekti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘özgürlük’ vadettiği Selahattin Demirtaş, Türkiye için skandal ifadeler kullandı. İttifak ortaklarına çağrıda bulunan Demirtaş, Türkiye’den “İşgalci” diye bahsetti. Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenleyeceği olası sınır ötesi operasyonuna ilişkin ittifak ortaklarına "Operasyona karşı çıkın" diyerek tutum almalarını istedi. Terör soruşturmaları kapsamında cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınırlarını korumak maksadıyla Suriye'nin kuzeyinde yer alan terör unsurlarına yönelik başlatacağı olası operasyonu hedef alması zamanlama bakımından ise dikkat çekti.

Gündem

23.01.2024, 19:37

HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş haddini aşan sözler sarf ederek Türkiye’yi hedef aldı. Türkiye'den 'işgalci' olarak bahseden Demirtaş, "İktidar, yeni bir askeri harekâtla Suriye'nin Kürt bölgelerindeki işgali genişletmeye hazırlanıyor." Diyerek asılsız ithamlarda bulundu.

Bakan Fidan'dan KYB'ye PKK uyarısı: Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit ediyor Haberi Görüntüle

İTTİFAK ORTAKLARINA OPERASYONA KARŞI ÇIKMALARINI İSTEDİ

Chp’nin başını çektiği 6’lı masaya seslenen Demirtaş, "Burada, muhalefetin birlik halinde alacağı tutum belirleyici olacaktır. Zaten bazı muhalefet liderlerinin, olası Suriye harekâtına kuşkuyla yaklaştıklarını belirten açıklamaları oldu." diye konuştu.

DMM'den tapu iddialarına yalanlama: 'İddialar doğru değildir' Haberi Görüntüle

2024 İŞKUR sağlık personeli kura çekimi ne zaman, hangi kanalda?... Haberi Görüntüle

MUHALEFETE GÖZDAĞI VERDİ

Operasyonu 'kanlı oyun' olarak nitelendiren Demirtaş, muhalefete gözdağı vererek, "Kimler bu oyuna gelmeyecek ve savaş çığırtkanlarının kuyruğuna takılmayarak Türkiye'nin geleceğinde söz ve karar sahibi olacak, bunu hep birlikte göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Asgari ücretlilere bayram jesti! 8.217 TL ek ödeme! Bayramda çalışanlar... Haberi Görüntüle

SURİYE'DEKİ İÇ SAVAŞI DA TÜRKİYE'YE BAĞLAYARAK SUÇLADI

İktidarın operasyonu Türkiye'yi savunmak için değil, Kürtlerin ve Suriye halklarının iradesine müdahale için yapacağını öne süren Demirtaş, "Suriye'de iç savaşın büyümesinde AK Parti iktidarının büyük sorumluluğu var." diyerek yine Türkiye'yi suçladı.

Seçim görevi sorgulama nasıl yapılır? YSK sandık görevlisi sorgulama 2024:... Haberi Görüntüle

Üsküdar Ramazan'da bir başka güzel! Hilmi Türkmen resmen duyurdu: 30... Haberi Görüntüle

PKK'YA SAHİP ÇIKTI 

PKK'ya 'terörist' ve 'katil' denmesini hazmedemeyen Demirtaş, açıklamasının devamında, "Dünyanın bütün devletleri ve silahlı yapıları sütten çıkmış ak kaşık da sıra Kürtlere ve Şam yönetimine gelince mi "terörist" ve "katil" oluyorlar? Türkiye tehdit altında olursa ve gerçekten başka hiçbir seçenek kalmamışsa silahlı güçler, ordular Türkiye'yi işgale kalkıyorsa tamam, hep birlikte gövdemizi taşın altına koyalım." dedi.

İttifak ortaklarına yine çağrı yapan Demirtaş, "Halkı düşünen ve demokrasiyi savunan her kesim savaşa karşı sesini cesurca yükseltmelidir." ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik yaklaşan seçimi değerlendirdi! CHP'nin siyasi çizgisine tepki: Örtülü... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU, DEMİRTAŞ İÇİN 'ÖZGÜRLÜK' VAADİNDE BULUNMUŞTU

Hatırlanacağı üzere HDP'nin ittifak ortağı CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demirtaş'ın özgür kalması için kendilerine oy verilmesini istemişti.

Terörist başına özgürlük isteyen Demirtaş'ın 'birlik' çağrısında bulunduğu Kılıçdaroğlu, "Selahattin Demirtaş'ın hapisten çıkmasını istiyorsanız, bize katılın" demişti.

.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading