Yandex Metrica

Selahattin Demirtaş'ın uçak bileti yolsuzluğunu eski HDP'li Ayhan Bilgen ifşa etti

Eski HDP milletvekili Ayhan Bilgen, partide şahit olduğu yolsuzluklardan birini sosyal medyada ifşa etti. Bilgen, partiye uçak biletleri temin eden kişinin fahiş fiyatla yolsuzluk yaptığını ancak durumun bilinmesine rağmen bu kişiye Selahattin Demirtaş'ın koruması olduğundan ötürü dokunulamadığını söyledi.

Gündem

01.03.2024, 01:16

HDP'li eski belediye başkanı Ayhan Bilgen çarpıcı yolsuzluk ifşaatlarıyla gündeme oturdu. 2019 seçimlerinde HDP'den Kars Belediye Başkanı seçilen, aynı zamanda HDP'nin eski Kars milletvekili olan Bilgen, 2021 yılı sonunda PKK'nın siyasi uzantısından istifa etmiş ve Türkiye'nin Sesi Partisi'ni kurmuştu. 

Twitter'daki bir sohbet odasına katılarak görev yaptığı dönemde şahit olduğu yolsuzluklardan bahseden Bilgen, HDP yönetimine uzun süre fahiş fiyatla uçak biletleri satan kişinin Selahattin Demirtaş'ın koruması olduğunu, yolsuzluğun bilinmesine karşın duruma HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun bile müdahale edemediğini anlattı. 

Ayhan Bilgen

"Doğubeyazıt Belediyesi ben kendimi bildim bileli HDP'de. Burada 4 belediye başkanından 2'si yolsuzlukla anılıyor arkadaşlar. Bu normal bir şey mi? Doğubeyazıt halkı bunu hak ediyor mu?" diyen Bilgen, sohbet odasındaki Ağrılı katılımcılara şöyle seslendi:

Eylem Tok'un suç ortağı tahliye oldu acılı baba isyan etti: Niye aldınız neden bıraktınız Eylem Tok'un suç ortağı tahliye oldu acılı baba isyan etti:... Haberi Görüntüle

BAZILARININ KARDEŞLERİ İHALE ALSIN DİYE... 

"4 kişiden 2'sini yanlış mı seçtiniz siz? Neden böyle bu? Çünkü halka hesap vermiyorsunuz. Kapalı kapılar ardında, toplumsal kaygılarla yapılıyor gibi gözüken, kişisel cep doldurma operasyonları yapıldığı için sonunda partiden istifaya zorlandılar. Bir önceki de öyle yapıldı aynısı. Doğubeyazıt halkı bunu hak ediyor mu?"

Selahattin Demirtaş

Yerel yönetimlere 'şeffaf olun' çağrısı yaptığı için dışlandığına işaret eden Ayhan Bilgen, şahit olduğu yolsuzlukların birinden şöyle bahsetti:

"Ben (bilançoyu) duvara asın, hesapları verin dediğimde Kürt halkına kötülük mü etmiş oluyorum? Yapmayın o zaman! Asmayın, ilan etmeyin, duyurmayın! Niye şeffaflık olmuyor? Çünkü Diyarbakır Belediyesi'nden bazı siyasetçilerin kardeşlerinin ihale alması gerekiyor, onun için şeffaflık olmuyor. 

HDP'nin uçak biletlerinin alındığı firmayı değiştirmeye bir yıl boyunca MYK'nın gücü yetmedi. Niye biliyor musunuz? Çünkü uçak biletlerinin alındığı firma Selahattin Demirtaş'ın koruması tarafından kurulmuştu. Uçak biletleri her gün yanlış alınıyordu, fazla, pahalı biletler kesiliyordu. 

(HDP'de görevli iken) Bir yıl boyunca bunu dile getirdim; partide kimsenin bunu değiştirmeye gücü yetmedi. Başka firma yok muydu? Sadece genel başkanın korumasının kurduğu firmadan mı almak zorundayız? Bu Kürt mücadelesinin gereği mi yani?"
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading