Yandex Metrica
SON DAKİKA
Şehit kardeşinin mezarına Türk bayrağı serdi

Şehit kardeşinin mezarına Türk bayrağı serdi

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit düşen Halil Hamuryen, abisi tarafından mezarı başında anıldı.

Gündem

23.01.2024, 17:39

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'da kalkıştığı darbe girişimi sırasında F-16'ların bombaladığı Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit düşen Halil Hamuryen, ağabeyi Bilal Hamuryen tarafından mezarı başında anıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'ta Allah'ın izni ile bunları emekli edeceğiz! Haberi Görüntüle

DİNLENDİĞİ SIRADA ÇAĞRILDIĞI GÖREVİNDE ŞEHİT OLDU

15 Temmuz Şehidi Halil Hamuryen, FETÖ'/PDY'nin darbe girişimi esnasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'ndaki mesaisinin ardından evinde dinlendiği sırada çağrıldığı görevini yerine getirirken şehit düştü.

Erciş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne ismi Hamuryen’in, ilçe merkezindeki 15 Temmuz Parkı'na da darbenin seyrini değiştiren diğer kahramanlardan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir ile yan yana portreleri çizildi.

15 Temmuz şehidi Halil Hamuryen'in ağabeyi 3 çocuk babası Bilal Hamuryen (56), 15 Temmuz’un 5’inci yıl dönümünde kardeşinin Çelebibağı Mezarlığı’ndaki kabrini ziyaret etti, çiçek bırakıp, bir süre dua etti. 

Sahibinden çöktü mü, neden giremiyorum 25 Mart? Sahibinden.com neden yavaş,... Haberi Görüntüle

"ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE"

Kardeşi Halil Hamuryen ve Ömer Halisdemir'in portelerini bulunduğu alana Türk bayrağı asan Bilal Hamuryen, acılarının ilk günkü tazeliğini koruduğunu belirtti. "Kardeşimi 15 Temmuz gecesi yaşanan hain FETÖ saldırısında şehit verdik. O gün kardeşimizi DNA tespitiyle belirlediler. Şahidimizin silahı patlamada erimişti. Bunu bize yaşatan hain terör örgütü bunun hesabını verecek. 15 Temmuz’un acısını her geçen gün daha da ağır yaşıyoruz. Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı'na yapılan saldırı hepimize yapılmıştır" diyen ağabey Hamuryen, şehit kardeşinin ailesinin Ankara'da yaşadığını, kardeşinin vasiyeti üzerine yeğeninin de eğitimini sürdürdüğünü söyledi.

Bilal Hamuryen, kendilerine büyük destek veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'a "Şehidimizin bir vasiyeti vardı. Tek çocuğu 8 yaşındaki Mustafa Buğra’nın Ankara’da okumasını istemişti. Kardeşimiz şehit olduktan bir süre sonra yengemiz Özlem Hamuryen ve yeğenimiz Mustafa Buğra Hamuryen, Ankara’ya yerleşip orada yaşamaya başladı. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan, Buğra'ya sahip çıkıp orada bir özel koleje yerleştirdi. İnşallah Buğra babasına ve vatanına yakışır bir evlat olur. Büyük destek veren Emine Hanım’a çok teşekkür ediyorum"  sözleriyle teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading