Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sedef Kabaş FETÖ'nün maşası çıktı! Emniyet raporunda dikkat çeken detay

Sedef Kabaş FETÖ'nün maşası çıktı! Emniyet raporunda dikkat çeken detay

Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'ın, FETÖ ile teması Emniyet raporunda ortaya çıktı. FETÖ, Sedef Kabaş'ı maşa olarak kullanmış.

Gündem

11.03.2024, 18:24

TELE 1 ekranlarında katıldığı programındaki konuşmasında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklanan Sedef Kabaş'ın emniyet raporunda dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

Sabah gazetesinin aktardığı habere göre; Sedef Kabaş'ın FETÖ'lerden aldığı yardım Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından 2017 yılında hazırlanan "FETÖ Silahlı Terör Örgütü Emniyet Mahrem Yapılanması Raporu"nda yer aldı. Örgütün "Emniyet Mahrem Yapılanması" ile ilgili operasyonlarda birçok bilgi ve belge ele geçirildi. Elde edilen belge ve dokümanlarda dikkat çekenler incelemeye alındı.

Meteoroloji açıkladı: (16-17) Mart Pazar günü yaz havası yaşanacak! 2024... Haberi Görüntüle

SEDEF KABAŞ İLE TEMAS

Operasyonlarında ele geçirilen dokümanlardan "EK 5 SM-GUNDEMLERİ 18012016" isimli Word belgesi içerisinde yer alan metinde FETÖ'nün Sedef Kabaş ile de temas ettiği ortaya çıktı. Raporda yer verilen o belgede, "Sedef Kabaşın hackerlar tarafından twit hesabının çalınması olayında hesabı kurtarıp arkasından twittera onaylatan jb oldu. Sedef Kabaş büyük minnet altında kaldı. yazışmalar mevcut" yazıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Devlet hem anadır hem babadır' Haberi Görüntüle

SEDEF KABAŞ'I MAŞA OLARAK KULLANMIŞLAR

Raporda daha sonra FETÖ'cülerle ilgili şu tespitler yer alıyor; "Örgüte tezat görüşte olduğu bilinen medya mensupları ve gruplara yönelik olarak, mevcut hükümet aleyhine olacak şekilde; iletişim, twit atma ve provokasyonel faaliyetlerde bulundukları, yapılan bu faaliyetleri üstlerine raporladıkları tespit edilmiştir. Örgütün 'renklenme' denilen yöntemi; kendilerini gizlemekten ziyade sosyal medyada ters algı oluşturmak ve karşıt görüşlü grupları maşa yaparak, mevcut yönetime karşı kışkırtmak için kullandığı gözlemlenmiştir. Sanal ortam üzerinden de olsa fitne amaçlı yapılan bu çalışmalarda; örgütün kendilerine mensup ya da mensup olmayan fark etmeksizin herkesi, örgüt lehine kullanmaya çalıştığı açıkça görülmektedir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading