Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sedef Kabaş'a destek veren Akşener ve Kılıçdaroğlu'na peş peşe tepkiler

Sedef Kabaş'a destek veren Akşener ve Kılıçdaroğlu'na peş peşe tepkiler

Katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden gazeteci Sedef Kabaş bugün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. CHP Başkanı Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Başkanı Akşener, Kabaş'ın skandal ifadelerine destek verdi. Konu hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu ve Akşener’e tepki gösterdi. Meclis Başkanı Şentop da yaptığı açıklamada Akşener ve Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Gündem

31.01.2024, 23:16

Tele1 ekranlarında katıldığı programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden gazeteci Sedef Kabaş, bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

YRP'de seçime günler kala istifa depremi! İl ve ilçe teşkilatı... Haberi Görüntüle

SOYLU'DAN AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Kabaş'ın skandal hakaretlerine ise muhalefetten tam destek geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Cumhurbaşkanlığı makamına yöneltilen terbiyesiz sözlerin arkasında duran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösterdi.

Son dakika: Trabzon'da göçük! Çok sayıda işçi hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

"EDEPSİZLİĞİ MEŞRULAŞTIRMAYI SEÇTİLER"

Bakan Soylu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu cümle gerekliydi: "Yaptığı büyük hata, Sayın Cumhurbaşkanı'ndan derhal özür dilemeli…" Devlet ve siyaset adabı bunu gerektirirdi. Ancak Kılıçdaroğlu da Akşener de edepsizliği meşrulaştırmayı seçtiler. Milletimiz, bu zilleti ayan beyan görüyor." ifadelerini kullandı.

Ramazan Bayramı tatili başlangıç ve bitiş tarihleri ne? Ramazan Bayramı... Haberi Görüntüle

MECLİS BAŞKANI ŞENTOP'TAN TEPKİ: DESTEK ÇIKANLARI KINIYORUM

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Hakaret, ifade özgürlüğü değildir, özgürlük değildir; bir suçtur. Hakaret içeren hiçbir söze müsamaha gösterilemez ve hakaret hoş görülemez. Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan son derece ağır imalar içeren seviyesiz açıklamaları, bu açıklamaları yapanları ve bu hakarete karşı tavır almak yerine destek çıkanları kınıyorum." dedi.

Siber dolandırıcılığa “SİBERGÖZ-26” darbesi: 21 ilde 75 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

"MUHALEFET LİDERLERİNİN SAHİPLENMELERİ PROVOKASYONDUR"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında, " Milletin seçtiği Cumhurbaşkanımıza çirkin ve galiz ifadelerle hakaret etmek, aslında milli iradeye karşı gerçekleştirilmiş saldırı ve açık hadsizliktir. Akl-ı selim sahibi herkesin bu nefret dolu dili kınaması gerekirken bazı muhalefet liderlerinin sahiplenmeleri ise gerçek bir provokasyon, vahim bir sorumsuzluktur. Bu nefret dilini ve buna sahip çıkanları şiddetle kınıyor, ayrıca ters kelepçe mizanseniyle kirli oyunlarına devam etmek istemelerini de aziz milletimizin takdirine bırakıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading