Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sedat Peker kimdir, nerelidir? Sedat Peker'in hayatı ve biyografisi

Sedat Peker kimdir, nerelidir? Sedat Peker'in hayatı ve biyografisi

Hakkında organize suç örgütü kurma suçlamasıyla tutuklama kararı çıkan ve yurt dışında firari durumda olan Sedat Peker kimdir, nerelidir ve ne iş yapar?

Gündem

29.03.2024, 00:02

Son dönemlerde yayınladığı videolar ve yaptığı açıklamalarla sıklıkla gündeme gelen Sedat Peker ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

Bakan açıkladı: Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı! Haberi Görüntüle

SEDAT PEKER KİMDİR?

Organize suç örgütü ve mafya lideri olan Sedat Peker, 26 Haziran 1971 tarihinde Sakarya’da dünyaya gelmiştir. Ailesi aslen Kafkas (Dağıstan) asıllıdır. Pan-Türkizm görüşüyle bilinen Peker, uzun yıllar Almanya’da yaşamıştır. 

İlk kez 17 yaşında hapishaneye giren Peker, genç yaşında hapishane ile tanışmasından dolayı çevresi tarafından Reis olarak anılmıştır. Daha sonra mahkeme kararıyla resmi olarak isminin başına Reis adını ekleten Sedat Peker, 90’lı yıllarda yasadışı örgüt kurarak pek çok suça karışmıştır. 1997 ve 1998 yıllarında “zorla alıkoyma, tehditle tahsilat ve adam öldürmeye azmettirme” gibi çeşitli suçlardan yargılanan Peker, 1999 yılında 8 ay 29 gün hapis yatarak serbest bırakılmıştır.

2005 yılında gerçekleştirilen “Kelebek Operasyonu” kapsamında tekrar tutuklanan Sedat Peker, 2007 yılında bu kez 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştır. Ergenekon davalarında da “Silahlı terör örgütü kurma” suçuyla yargılanan Sedat Peker’in hüküm süresine 1 yıl 3 ay daha eklenmiş ve 2013 yılında karara bağlanan Ergenekon davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. 

Sedat Peker, dokuz yıl hapis yattıktan sonra Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) 10 Mart 2014 tarihinde kapatılması ve uzun tutukluluk süresinin on yıldan beş yıla indirilmesiyle mevzuat gereği tahliye edilmiştir.

Sedat_Peker

2019 yılında yurtdışına kaçan Sedat Peker hakkında, 26 Mayıs 2021 tarihinde yakalama kararı çıkarılmıştır.


Loading