Yandex Metrica
SON DAKİKA
Seçimlerde 'A.A'nın haberlerine inanmayın' demişti!  Anadolu Ajansı, İmamoğlu'na dava açtı!

Seçimlerde 'A.A'nın haberlerine inanmayın' demişti! Anadolu Ajansı, İmamoğlu'na dava açtı!

Anadolu Ajansı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turunda "Biz öndeyiz. A.A'nın haberlerine inanmayın, onlar yalancıdır diyen İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu'na dava açtı.

Gündem

23.01.2024, 20:58

Anadolu Ajansı tarafından 14 Mayıs gecesi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turunda "Biz öndeyiz. A.A'nın haberlerine inanmayın" diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 100 bin TL'lik tazminat davası açtı.

2024 MANİSA-TURGUTLU SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Turgutlu'da hangi... Haberi Görüntüle

ANADOLU AJANSI'NI HEDEF GÖSTERDİ 

Ajans avukatlarının Büyükçekmece Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dava dilekçesinde, İmamoğlu’nun asılsız iddia ve paylaşımlarla alenen hakaret ve halkı tahrik ederek Anadolu Ajansı’nı hedef gösterdiği ve itibarına saldırıda bulunduğu ifade edildi. Ekrem İmamoğlu’nun o gece yaptığı açıklamaları nedeniyle bazı abonelerin Anadolu Ajansı ile işbirliğini sonlandırdığı ifade edilen dilekçede, ajansın ticari zarara uğradığı vurgulandı. Dilekçede İmamoğlu’nun açıklamalarının ardından sosyal medyada ajansı hedef alan hakaret içerikli birçok paylaşım yapıldığı belirtildi, bunun da manevi zarara yol açtığı belirtildi.

CHP'li Uzgel'den aynı nakarat: Ne işimiz var Somali'de? Haberi Görüntüle

SAHADA GÖREV YAPAN GAZETECİLER HEDEF ALINABİLİRDİ 

Dilekçede aynı zamanda AA çalışanlarının seçim günü karşı karşıya kaldığı saldırılar oldu. İmamoğlu’nun gerçek dışı ve provokatif söylemleri nedeniyle sahada görev yapan AA çalışanlarının töhmet altında kaldığı vurgulanan dilekçede, İBB Başkanının açıklamaları üzerine sandık başında veri toplayan bazı AA çalışanlarının sözlü ve fiili saldırıya uğradığı ifade edildi.

Firari trol kaçamadı! İBB'den 1.5 milyon kıyak geçilmişti: Yasa dışı... Haberi Görüntüle

AA'NIN VERİLERİ YSK İLE ÖRTÜŞTÜ 

 Ajans avukatlarının mahkemeye sunduğu dilekçede, İmamoğlu’nun AA hakkındaki açıklamalarıyla toplumsal bir dezenformasyona yol açtığı belirtildi. Ekrem İmamoğlu seçim gecesi oy sayımı sürerken kameraların karşısına geçerek “Öndeyiz” açıklaması yapmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önde göründüğü AA’yı “Yalan söylemekle” suçlamıştı.
 İmamoğlu’nun suçlamalarının kabul edilemez olduğu belirtilen dilekçede CHP’nin teknoloji ve siber güvenliğinden sorumlu yetkilisi Sedat Doğan’ın açıklamaları da delil olarak yer aldı. Sedat Doğan kişisel sosyal medya hesabında seçim gecesi CHP’de yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunmuş ve İmamoğlu’nu yalanlayarak “Bizim ekranımızda Kılıçdaroğlu hiçbir zaman kazanmıyordu” demişti. Dilekçede ayrıca AA verilerinin YSK’nın açıkladığı verilerle bire bir örtüştüğü, bu durumun AA’nin verilerinin güvenilirliğini ortaya koyduğu da ifade edildi.

Meteoroloji uyardı! Bahar havası kapıdan baktırdı! 18-19-20 Mart 2024 günlerinde... Haberi Görüntüle

 “ÖNDEYİZ, KAZANIYORUZ” 

Cumhurbaşkanlığı ve TBMM genel seçimlerinin yapıldığı 14 Mayıs gününe İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Anadolu Ajansı’nı hedef alan sözleri damgasını vurmuştu. İBB Başkanı İmamoğlu, oyların sayımı sürdüğü sırada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte kameraların karşısına geçmiş, AA verilerinin aksine Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarışı önde götürdüğünü açıklamıştı. AA verilerinin doğru olmadığını ifade eden İmamoğlu “Öndeyiz, kazanıyoruz” demişti.

21-22 Mart Hakkari'de okullar tatil mi ilan edildi? Yarın kar... Haberi Görüntüle

TAZMİNAT GELİRİ NEREYE VERİLECEK? 

 AA yönetimi İmamoğlu’ndan elde edeceği tazminat tutarını, ileride düzenlenmesi planlanan Yalan ve Dezenformasyonla Mücadele sempozyumunun masraflarını karşılamak için kullanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading