Yandex Metrica

Seçime kısa bir süre kala son anket: Cumhurbaşkanı Erdoğan önde

Seçime kısa bir süre kala son anket: Cumhurbaşkanı Erdoğan önde

28 Mayıs'ta yapılacak seçimlere iki gün kala İvem Araştırma, son seçim anketini yayınladı. Ankete göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 53,8 oy ile ipi göğüslüyor.

Gündem

23.01.2024, 22:21

14 Mayıs'ta sandık başına giden Türkiye, 28 Mayıs'ta bir kez daha sandık başına gidecek.

Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekili Seçimlerinde 50 milyondan fazla seçmen oy kullanırken Sinan Oğan ile birlikte 3 adayın yarıştığı tarihin en önemli seçiminde yüzde 50+1 oy alan aday çıkmadı. Yasa gereği cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci tur oylaması yapılacak.

Tokat'ta yarın okullar tatil mi oldu 19 Nisan? Tokat'ta (Sulusaray, Artova, Yeşilyurt) yarın okul var mı, yok mu? Tokat'ta yarın okullar tatil mi oldu 19 Nisan? Tokat'ta (Sulusaray,... Haberi Görüntüle

İVEM ARAŞTIMA SON ARAŞTIRMASINI YAYINLADI

Ankete katılan vatandaşlara, "28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı seçiminde hangi adaya oy vereceksiniz? sorusu soruldu.

Anket sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 53,8 oy alırken, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 46,2'de kaldı.

Beypazarı maden suyu içerisinde neler var? Beypazarı soda neden yasaklandı, içinde bor mu var? Beypazarı maden suyu içerisinde neler var? Beypazarı soda neden yasaklandı,... Haberi Görüntüle

42 İL, 179 İLÇE, 4 BİN 494 KİŞİ

İvem Araştırma, Türkiye genelinde 24 - 26 Mayıs 2023 tarihleri arasında Türkiye temsili 42 il, 179 ilçe ve bunlara bağlı temsili kırlarda tabakalı örnekleme ve ağırlıklandırma sistemi ile CATI (Bilgisayar Destekli Telefonda Anket) yöntemi ile 4 bin 494 kişi ile görüştü.

Araştırmada, TÜİK verilerine göre Türkiye temsili SES (Sosyo Ekonomik ve Demografik Statü) düzeyinde yaş, cinsiyet ve eğitim kriterleri baz alındı.

Irak’ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist imha edildi Irak’ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist imha edildi Haberi Görüntüle

İLK TURDA 5 PUAN FARK VARDI

28’inci Dönem Milletvekili Seçimlerini Cumhur İttifakı  Millet İttifakı önünde açık ara farkla kazandı.

Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,52, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,88 oy aldı.

Yasalara göre milyonlarca seçmen, ikinci tur için 28 Mayıs Pazar günü yeniden sandık başına gidecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading