Yandex Metrica

Seçime 50 gün kala ittifaklarda saflar sıklaştı! Kimler kimlerle beraber!

Seçime 50 gün kala ittifaklarda saflar sıklaştı! Kimler kimlerle beraber!

Türkiye tarihinin en yoğun seçim gündemlerinden biri yaşanırken ittifaklarla seçime giren partiler bir bir saflarını belli etmeye başladı. Son olarak Cumhur İttifakı'na katıldığını açıklayan Yeniden Refah Partisi ile birlikte Cumhur İttifakı’na katılan partilerin sayısı 5'e yükseldi. 6'lı Masa olarak yola çıkan Millet İttifakı ise HDP ile birlikte 12 partilik bir ittifaka dönüştü.

Gündem

23.01.2024, 20:37

İttifak görüşmeleri yaparken aniden tek başına seçime girme kararı alan Yeniden Refah Partisi son anda Cumhur İttfakı'na katılma kararı almıştı. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan 20 Mart pazartesi günü Cumhur İttifakı’nın teklifine ilişkin kararını açıklamıştı. Erbakan hiçbir ittifakta yer almayacaklarını söyleyerek cumhurbaşkanı adaylığını duyurmuş ve seçim kanunu gereğince aday olabilmek için 100 imza toplamak üzere YSK'ya başvurmuştu.

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmenin ardından Cumhur İttifakı'na katılacağını açıklayan Fatih Erbakan, seçimlere kendi logoları ile gireceğini ancak Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Erdoğan'a destek vereceklerini açıkladı.

Saklandığı ininden yalvardı! Kuzey Irak'a yapılacak operasyon PKK'nın elebaşını korkuttu: Doğrudan bizimle alakalı! Saklandığı ininden yalvardı! Kuzey Irak'a yapılacak operasyon PKK'nın elebaşını korkuttu:... Haberi Görüntüle

İŞTE İTTİFAKLARDA SON DURUM

Son olarak Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na dahil olmasıyla birlikte ittifaklardaki son durum beşe karşı 12 olarak yansıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığını destekleyen Cumhur İttifakı; AK Parti, MHP, BBP, Yeniden Refah Partisi ve seçime AK Parti listelerinden katılma kararı alan HÜDAPAR.

Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul merkezli Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul merkezli "Sibergöz-31" operasyonu: 18 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

HDP KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK VERECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekeleyen Millet İttifakı; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi. HDP’nin girmesiyle Cumhur İttifakı’nda EHP, EMEP, SMF, TİP ve TÖP de yer almış oldu. Böylece seçimde dört partiye karşı 12 parti birleşmiş oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading