Yandex Metrica
SON DAKİKA
Seçim yasakları belli oldu! Seçim yayını yasak, mekanlar kapalı olacak

Seçim yasakları belli oldu! Seçim yayını yasak, mekanlar kapalı olacak

YSK, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde uygulanacak yasakları duyurdu. Buna göre yayın organları saat 18.00'e kadar seçim sonuçlarına ilişkin haber, tahmin ve yorum yapamazken, alkol satışı yasak olacak. Diğer yandan eğlence mekanları da kapalı kalacak.

Gündem

23.01.2024, 20:34

Yüksek Seçim Kurulu 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde uygulanacak yasakları duyurdu. 

Kasadaki parayı bitirme yarışı! CHP'nin yeni adayından mevcut başkana sitem:... Haberi Görüntüle

SAAT 18.00'E KADAR SEÇİM HABERİ YAPILMAYACAK 

Bu kapsamda, yayın organları seçim günü saat 18'e kadar seçim ve seçim sonuçlarına ilişkin haber, tahmin ve yorum yapamayacak. Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak. YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek. Oy verme günü emniyet ve asayişi korumakla görevli personel dışında kimse silah taşıyamayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Belçika'da PKK'lıların saldırısında yaralanan Türk gencine telefon Haberi Görüntüle

EĞLENCE YERLERİ KAPALI KALACAK 

Diğer yandan seçim günü alkol satışı yasak olacak. İçkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak. Eğlence yerleri oy verme süresi boyunca kapalı kalacak. Bunun yanısıra eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Bütün kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi umumi eğlence yerleri da seçim günü kapalı olacak. 14 Mayıs günü düğünler seçim yasaklarına ve belirtilen kurallara uyulmak şartıyla saat 18.00'den sonra yapılabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading