Yandex Metrica

Seçim değil sokak hazırlığı

Seçim değil sokak hazırlığı

CHP, HDP ve TİP'liler içeriden, FETÖ ve PKK ise dışarıdan aynı cümleleri söylüyor. "Çözüm sandıkta değil" mesajları 15 Temmuz öncesine benzemeye başladı.

Gündem

23.01.2024, 17:32

Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ve MHP'nin "Seçimler olağan tarihinde, 2023'te yapılacak" mesajına rağmen muhalefet bloğu 'erken seçim' dayatmasına hız verdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gece yarısı yayınladığı videoda "Her yerde erken seçim isteyeceğim, başka çarem kalmadı. Bana katılın. Her yerde bağıracağız; seçim hemen, hemen seçim..." diye seslenirken TBMM'ye HDP saflarında girmiş TİP'li Ahmet Şık ise devletin acilen yıkılması çağrısında bulundu: "Demek ki bu iş yasayla, seçimle olacak bir şey değil. Bu iktidarı indirmenin yolu güçlü bir protesto hareketidir. Bugünden tezi yok eğer bunun için uğraşılmazsa bir ses sokağa yansımazsa ya da ilgilisine ulaştırılamazsa biz çok şey kaybederiz. Bu devletin yıkılması gerekiyor.”

"ESKİDEN ORDUYA GÜVENİRDİK"
15 Temmuz öncesi FETÖ üyelerinin söylemlerine çok benzeyen bu tavır, yurtdışına kaçmış firari sanıkların kampanyalarında da kendini gösteriyor. Almanya'da barınan casusluk sanığı Can Dündar, bu kez Cenova Birliği adında bir oluşumla sahneye çıktı. CIA destekli bir istihbarat organizasyonu olduğundan şüphe edilen oluşum, ABD çıkarlarına ters düşen kim varsa onu hedef alıyor. Türkiye'yi Çin, Rusya, Küba, Kuzey Kore ve Pakistan'la aynı kare içerisine alan Cenova Birliği, 'diktatörlükle yönetildiğini' iddia ettikleri bu ülkelerden kaçmış kim varsa onları sosyal medyada pazarlıyor. Oluşumun 'Türk vatandaşı' üyesi Can Dündar'ın verdiği mesajlar ise ilginç. 


Eskiden 'demokrasiyi koruması' için orduya güvendiklerini ancak şimdi durumun böyle olmadığını söyleyen Dündar, "Şimdi insanlar sekülerizmi, yaşam tarzını korumak için kendileri ayağa kalkıyorlar" dedi. "Otoriter Erdoğan'a karşı hepimiz bir araya geldik. Gücümüzü test ediyoruz" ifadelerini kullanan Dündar, kadınların, üniversitelerin, ticari birliklerin ve öğrencilerin bir bütün halinde kendileriyle olduklarını ileri sürdü. 

FETÖ OLMADAN NASIL YAPACAKSINIZ?
CHP, HDP ve TİP'lilerin içeriden, FETÖ ve PKK'lıların dışarıdan verdiği mesajlar, terör örgütlerinin bitme noktasına geldiği şu günlerde kayda değer bulunuyor. Aynı anda pek çok kesimin harekete geçirilmiş olmasının altında, "Türkiye'de muhalifleri desteklemeliyiz. Onların kazanmasını sağlamalıyız" diyen ABD Başkanı Joe Biden'ın etkisi olup olmadığı şimdilik bilinmiyor. Ancak Türk ekonomisinin pandemi şartlarından çıkarak hızla toparlanması, denizde doğalgaz keşifleri, ihracat rakamlarının rekorlar kırması ve PKK'ya yönelik operasyonların Irak derinliklerindeki Mahmur'a kadar inebileceği mesajı, yurtdışında bazı güç odaklarını alarm durumuna geçirdi. Bu nedenle "bu iş sandıkla olmaz, sokakla çözülür" cümlesinin belli kesimlerce giderek daha fazla işlenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan, çözümü sandıkta değil sokakta arayacak muhalefetin, devlet teşkilatında FETÖ üyeleri olmaksızın kaos çıkarmayı nasıl 'başaracağı' ise meçhûl.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading