Yandex Metrica
SON DAKİKA
Şebnem Korur Fincancı'nın "kimyasal" iftirasına AK Parti'den yanıt: Kaynağı bizzat terör örgütüdür

Şebnem Korur Fincancı'nın "kimyasal" iftirasına AK Parti'den yanıt: Kaynağı bizzat terör örgütüdür

AK Parti MYK sonrası TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın TSK'da kimyasal silahların bulunduğuna yönelik iddialarına yanıt veren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bu iftiranın yegane kaynağı terör örgütüdür" dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:00

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Çelik, Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığı iddiasına da yanıt verdi.

Nerede oy kullanacağım 31 Mart? Seçmen kağıdı sorgulama nereden, nasıl... Haberi Görüntüle

"BİRDENBİRE GÜNDEME SOKULMAYA ÇALIŞILDI"

"Terör örgütünün birtakım çevrelerden aldığı akılla kara propaganda yapmasının Türkiye'de karşılık bulmasının utanç verici" olduğunu dile getiren Çelik, "Bunun en önde gelen örneklerinden birisi TSK'ya kimyasal silah iftirasının atılmasıdır. Bunun yegane kaynağı terör örgütüdür. Türkiye milli güvenliğine dönük tehditleri konusunda uzun ve kapsamlı deneyime sahip. Dünyadaki birtakım kara propaganda merkezleri de eskisi kadar bu merkezleri harekete geçiremiyorlar. Terör örgütünün nasıl bir propaganda ağına görmek açısından TBMM çatısı altında görev yapan birilerinden sivil toplum örgütleri tarafından birden bire bunun gündeme sokulmaya çalıştığını gördük" dedi. 

İsmail Saymaz bile gerçeği gördü: Bir binayı bile almayı beceremiyorlar... Haberi Görüntüle

"AŞAĞILIK BİR İFTİRA"

Kimyasal silah kullanımının bir ordunun karşı karşıya kalacağı en ağır suçlama olacağını dile getiren Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "TSK gibi hassasiyeti çok yüksek olan orduya karşı bunu yaptığınızda, bu, provokasyondur. Bunun söylenmesinin fikir hürriyetiyle ilgisi var mı, yok mu diye temelsiz bir tartışma yapılıyor. TSK'nın kimyasal silah kullandığı yönünde diye bir aşağılık iftiranın dillendiriyor olması, nefret suçu mu, ifade özgürlüğü mü? Bu alandaki tekelci yapıların bu alanda kurulmuş tekelci hegemonyaların kırılması bakımından düzenlemeleri, o alanın demokratikleşmesi bakımından gündeme getireceğiz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading