Scooterlı Dilara Gül'ün ölümüne sebep olan sürücü için karar verildi!

İstanbul Şişli'de scooter süren Dilara Gül'ün ölümüne sebep olan sürücü 'taksirle ölüme sebep olmak' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davadan tahliye edildi.
İstanbul Şişli'de kullandığı scooterla karşıdan karşıya geçmek isterken hızla gelen aracın altında kalarak feci şekilde can veren Dilara Gül'e çarpan sürücü 6 yıl hapis istemiyle yargılandığı davadan tahliye edildi.
İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Hakan Akçelik, maktul Dilara Gül'ün babası Arif Gül ve annesi Neşe Gül ile taraf avukatları katıldı.
'TAHLİYEMİ TALEP EDİYORUM'
Söz verilen tutuklu sanık Akçelik, üzüntüsünü dile getirerek, "Vefat eden kardeşimin yerinde ben de olabilirdim, başkası da olabilirdi. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.
Akçelik'in avukatı Erhan Oğuz Düzcü, söz konusu kazada Akçelik'in bir suçununu olmadığını ifade ederek müvekkilinin tahliyesini talep etti.
Dilara Gül'ün annesi Neşe Gül ve babası Arif Gül ise şikayetlerinin devam ettiğini belirtti.
ACILI AİLE TUTUKLULUĞUN DEVAMINI TALEP ETTİ
Gül ailesinin avukatı Vahit Kuzu, genç bir kızın vefat ettiğini ifade ederek, "Sanık sürücü sarı ışıktan kırmızı ışığa geçiş esnasında yoluna devam ettiğinden ve müteveffada bu esnada karşıdan karşıya geçmeye çalışırken kaza meydana gelmiştir. Sanığın tutukluluk halinin devamını talep ediyoruz" dedi.
Cumhuriyet savcısı, sanık hakkındaki tutukluluk tedbirinden hukuken beklenen menfaat elde edildiğinden sanığın tahliyesine ve hakkında adli kontrol tedbirleri uygulanmasını istedi.
MOBESE GÖRÜNTÜLERİ İZLENECEK
Mahkeme, bir sonraki celse tanıkların dinlenmesine, MOBESE görüntülerinin CD içerisinde mahkemeye gönderilmesine ve görüntüler geldikten sonra dosyanın Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesine gönderilerek kusur durumunun tespitine yönelik rapor hazırlanmasına karar verdi.
SANIĞIN TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ
Sanık Hakan Akçelik'in üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, olay anına ilişkin görüntü izleme tutacağının varlığı, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması, muhtemel ceza verilmesi halinde uygulanacak cezanın miktarı itibariyle tutuklulukta geçen sürenin yeterli olması, tutuklamanın tedbir olmasını nazara alan mahkeme, sanığın adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliyesine karar verdi.
