Yandex Metrica

Scholz'dan cesaret alan Miçotakis Türkiye'yi tehdit etti! 'Ankara aşılmaz bir kırmızı çizgi olduğunu bilmeli'

Scholz'dan cesaret alan Miçotakis Türkiye'yi tehdit etti! 'Ankara aşılmaz bir kırmızı çizgi olduğunu bilmeli'

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim, Yunanistan'ın provokasyonları ve uluslararası alanda Türkiye'yi şikayet malzemesi haline getirmesi ile artarak devam ediyor. Son olarak Başbakan Miçotakis, Fransa merkezli Le Point'e verdiği demeçte, yine Türkiye hakkında asılsız iddialarda bulunarak şikayetçi oldu.

Gündem

23.01.2024, 19:59

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, dün Yunanistan'a giderek Başbakan Miçotakis ile görüştü. 

Görüşmeler ve geziler sona erdikten sonra ortak bir basın toplantısı düzenleyen Scholz Miçotakis ikilisi Türkiye ile yaşanan gerilim hakkında da konuştu. 

Survivor'da 1 milyon TL'yi kim aldı 2024? Survivor All Star'da 1 milyon TL alan yarışmacı kim? Survivor'da 1 milyon TL'yi kim aldı 2024? Survivor All Star'da... Haberi Görüntüle

MİÇO YİNE TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET ETTİ 

Miçotakis her zaman yaptığı gibi Türkiye'yi şikayet ederek şu ifadelere yer verdi: 

Avrupa'da başka gerilim kaynaklarına yer yok. Herkes biliyor, Yunan adaları kimseyi tehdit etmiyor. Uluslararası sözleşmeler keyfi yorumlarla, tarih hayallerle veya coğrafya düzmece haritalarla değişmez.

Diğer yandan Scholz da, Türkiye ilişkilerin iyi olması gerektiğini bunun sadece Yunanistan için değil aynı zamadna Avrupa ve Atlantik ötesi ülkeler için de gerekli olduğunu belirtti. 

İstanbul trafiğinde ilginç görüntüler 'yok artık' dedirtti: Otoyola atla çıktı! İstanbul trafiğinde ilginç görüntüler 'yok artık' dedirtti: Otoyola atla çıktı! Haberi Görüntüle

GÖRÜŞME YUNAN BASININDA GENİŞ YER BULDU 

Söz konusu görüşme Yunan basınında kendisine yer buldu. CNN Greece, Atina'da görüşmenin olumlu bir havayla karşılandığını, Türkiye'de ise endişeye sebep olduğunu iddia etti. 

Diğer yandan yalan haberleri ile öne çıkan To Vima, Scholz'un, "bir NATO ortağının egemenliğini sorgulamanın kabul edilemez" sözlerini ön plana çıkararak, Miçotakis'in "Yunan adalarının kimse için tehdit oluşturmadığını" sözlerine yer verdi. 

Seçim sonrası yeni yol haritası hazır! Erdoğan'dan kurmaylarıyla birlikte seçim analizi: Bayrak değişimi olabilir! Seçim sonrası yeni yol haritası hazır! Erdoğan'dan kurmaylarıyla birlikte seçim... Haberi Görüntüle

MİÇOTAKİS LE POİNT'E RÖPORTAJ VERDİ 

Ayrıca Miçotakis, Fransa merkezli yayın yapan Le Point dergisine röportaj verdi. Röportajda yumuşak bir söylem kullanan Miçotakis, İsrail'in Lübnan ile yaptığı anlaşma örneğin vererek, 'Birbirini tanımayan iki ülke olan Lübnan ve İsrail, aralarındaki farklılıkları çözmeyi başarırsa, Türkiye ile aynı şeyi yapmamamız için hiçbir neden göremiyorum' diye konuştu. 

Bayramın acı yüzü: 8 gününde 4 bin 998 trafik kazası! Onlarca kişi hayatını kaybetti Bayramın acı yüzü: 8 gününde 4 bin 998 trafik kazası!... Haberi Görüntüle

'ERDOĞAN'IN TEHDİDİ CİDDİYE ALINMALI'

Diğer yandan, Miçotakis, 'İki NATO üyesi arasında silahlı bir çatışma düşünülemez' sözlerine yer verirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözlerinin anlamı soruldu. 

Miçotakis bu soruya şu ifadelerle yanıt verdi: 

Bir ülkenin toprak egemenliğine yönelik herhangi bir tehdit, özellikle mevcut uluslararası koşullar altında ciddiye alınmalıdır. Avrupa, İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden bu yana ilk kez kendi kıtasında bir savaşla karşı karşıyadır. Ülkem için, ülkeler arasındaki uyuşmazlıkların barışçıl çözümünün tek yolu olarak uluslararası hukuku, sınırların dokunulmazlığını ve diyalog ilkesini korumak gerekir. Bizim açımızdan Türkiye ile tek bir fark var: Deniz sınırlarının çizilmesi, kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölge (MEB). Bizim için mevcut olan bu anlaşmazlığı çözmek için tek bir çözüm yolu var ve bu yol uluslararası hukuktan başkası değil.   

CHP'li belediyelerde eş-dost atamaları devam ediyor: Bu kez adres Denizli Büyükşehir Belediyesi CHP'li belediyelerde eş-dost atamaları devam ediyor: Bu kez adres Denizli... Haberi Görüntüle

'İKİ NATO ÜYESİ ÜLKE ARASINDA ÇATIŞMA PRENSİPTE DÜŞÜNÜLEMEZ'

'Türkiye'nin Yunanistan'a Rusya'nın Ukrayna'ya davrandığı gibi davranmasından mı korkuyorsunuz?' şeklinde gelen soruyu yanıtlayan Miçotakis, şu ifadelere yer verdi:

İki NATO üyesi arasında silahlı bir çatışma prensipte düşünülemez. Ancak, mevcut durumun doğasında var olan tehlikeleri hafife almamalıyız. Türkiye ile mümkün olan en iyi işbirliğini yapmak istiyoruz. Ancak bu noktada tek görevim ülkemin güvenliğini gerekli her şekilde savunmaktır.

MHP Meclis Üyesi Alparslan Karaaslan kimdir? MHP Meclis Üyesi Alparslan Karaaslan kimdir? Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETTİ 

Diğer yandan Türkiye'nin kendisini tehdit altında hissettiğini iddia eden muhabire durumun tam tersinin yaşandığını belirten Miçotakis, "Tekrar ediyorum, komşumuzla olabilecek en iyi ilişkileri dört gözle bekliyoruz" sözlerinin ardından, Türkiye'yi üstü kapalı bir şekilde tehdit ederek şu ifadeleri kaydetti: 

Ancak Ankara, geçmemesi gereken aşılmaz bir kırmızı çizgi olduğunu bilmelidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading