Yandex Metrica

Saray-Kırklareli yolu ulaşımı 45 dakikaya düşürecek

Saray-Kırklareli yolu ulaşımı 45 dakikaya düşürecek

Kırklareli ve Saray arasını 78 dakikadan 45 dakikaya düşürecek olan Saray-Kırklareli Yolu 2023'te tamamlanacak.

Gündem

24.04.2024, 00:46

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2 bölümü tamamlanan ve açılışa hazır hale getirilen Saray-Kırklareli Yolu, bölünmüş yol olarak ilçe ve köy merkezlerini varyant halinde geçecek ve Saray ile Kırklareli'ni birbirine bağlayacak. Bu yol ile birlikte iki lokasyon arasındaki yol süresi 78 dakikadan 45 dakikaya düşecek.

Kamuda tasarruf dönemi başladı: Makam aracı yerine artık otobüs var! Kamuda tasarruf dönemi başladı: Makam aracı yerine artık otobüs var! Haberi Görüntüle

3 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Yapımı toplamda 632 Milyon TL'ye mal olan Saray-Kırklareli Yolu, Pınarhisar Çevreyolu ve Çakıllı Çevreyolu kısmı ayrı olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. 

20 adet hemzemin kavşaktan oluşan Saray-Kırklareli toplamda 71,1 kilometre uzunluğa sahip. Bu yolun, yapımı tamamlanan kısımlarından biri olan Pınarhisar Çevreyolu 7 kilometre, Çakıllı Çevreyolu ise 3 kilometre uzunlukta. 

Öte yandan, Pınarhisar Çevreyolu'nda 4 adet hemzemin kavşak bulunurken, Çakıllı Çevreyolu'nda 2 adet kavşak bulunuyor.

AK Parti MKYK toplantısı sona erdi: Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti MKYK toplantısı sona erdi: Kabinede değişiklik olacak mı? Haberi Görüntüle

SARAY KIRKLARELİ YOLU'NUN YILDA 146,8 MİLYON TL TASARRUF SAĞLAYACAK

Saray-Kırklareli Yolu tamamlandığında yıllık 109 Milyon TL'lik zaman tasarrufu sağlayacak. Bunun yanında 14.985 ton karbon salınımını engelleyecek. 

Sürücülere yılda 37,8 Milyon TL yakıt tasarrufu sağlayacak yolun toplam yıllık tasarruf miktarı ise 146,8 Milyon TL olacak.

YSK kararını açıkladı Ordu'da seçimler tekrarlanacak mı? Ordu'da seçim tekrarı ne zaman? YSK kararını açıkladı Ordu'da seçimler tekrarlanacak mı? Ordu'da seçim tekrarı... Haberi Görüntüle

HAVALİMANI ULAŞIMINDA ÖNEMLİ BİR KONUMDA

Bugün Saray - Kırklareli yolunun temel atma töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Edirne - Kırklareli yolunu 11 kilometrelik bölünmüş yol olarak hizmete açacaklarını bildirerek şunları söylemişti:

"Temelini atacağımız Saray - Kırklareli'nin uzunluğu 71 kilometre, 11 kilometrelik Kırklareli şehir geçişinin üstyapı iyileştirmesiyle Çakıllı, Vize, Pınarhisar çevre yollarının dahil olduğu 27,5 kilometrelik kesim bölünmüş yol, kalan 43,6 kilometrelik kısım tek yol standardında tamamlanacak. Böylece bu hat üzerinde daha güvenli ve daha konforlu bir hat tahsis edilecek ulaşım süresi 78 dakikadan 45 dakikaya düşecek. Saray, Vize, Pınarhisar ilçeleri arasında ağır taşıt trafiği rahatlayacak, Saray - Kırklareli yolu Kırklareli ili kuzeybatısından İstanbul Havalimanı ulaşımını da sağlayacak."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading