Yandex Metrica
SON DAKİKA
Şanlıurfa'da 4 dilde aşı ikna çalışması

Şanlıurfa'da 4 dilde aşı ikna çalışması

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapılan aşılamada en az bir doz aşılanma oranında son sırada yer alan Şanlıurfa'da mobil ekipler 4 dilde aşı çağrısı yapıyor.

Gündem

23.01.2024, 17:53

Şanlıurfa'da artan vakalar nedeniyle yoğun bakım ünitelerinde yoğunluk yaşanıyor. İl Sağlık Müdürlüğü, şehrin dört bir yanında oluşturulan aşılama noktalarında çalışma yürütüyor. Kırsal mahalleleri dolaşarak daha fazla kişiye ulaşmak isteyen ekipler, ev ziyaretleri yapıyor. Cami minareleri ve kamuya ait araçlardan Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Zazaca olmak üzere 4 dilde aşı çağrısı yapılıyor.

Şanlıurfa Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Solmaz, hem kırsalda hem şehir merkezinde aşılama oranını arttırmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Mobil ekiplerle sahada aşılama çalışmalarına katılan Doktor Büşra Demirtaş, Şanlıurfa'da en ücra noktaya ulaşarak gönüllülük esasına dayanarak aşılama yaptıklarını anlattı. Demirtaş, hedefin yüzde 100 aşılanmış duruma geçmek olduğunu söyleyerek "Bunun için tüm halkımızı aşıya davet ediyoruz. Köylerimize geldik buradaki vatandaşları hem aşı hakkında bilgilendiriyoruz ve aşılarını yapıyoruz hem de Kovid-19'dan korunma yollarını anlatıyoruz." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading