Yandex Metrica

Sandığa giden depremzedelerden muhalefete mesaj: Ölümüne Reis!

Sandığa giden depremzedelerden muhalefete mesaj: Ölümüne Reis!

Türkiye bugün iradesini kullanmak için yeniden sandık başına gitti. 14 Mayıs seçimlerinde depremzedelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüksek oranla oy vermesi özellikle CHP'li seçmenler tarafından çirkin ve insanlık dışı tepkilere neden olmuştu. İkinci turda deprem bölgesinde sandığa giden vatandaşlarda bu duruma tepki göstererek muhalefete mesaj gönderdi.

Gündem

23.01.2024, 20:57

Türkiye, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ilk turu için bugün yeniden seçimini yapmak için sandığa gitti. Rekor bir katılımın olduğu seçimde, sandıklardan çıkan sonuçlar ikinci turu işaret etti.

Trabzon'da yakalandı Bitlis'e getirildi!  'Bombacı Mülayım' takma adıyla paylaşımlar yapan kişinin kim olduğu ortaya çıktı! Trabzon'da yakalandı Bitlis'e getirildi! 'Bombacı Mülayım' takma adıyla paylaşımlar yapan... Haberi Görüntüle

MUHALEFETE MESAJ GÖNDERDİLER 

Bugün ise heyecanla beklenen tarihi gün geldi. Sabah saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi, akşam 17.00'a kadar devam edecek. Milyonlar akın akın sandığa giderken, ilk turun yankıları ise sürüyor. Deprem bölgesinde seçmenler konteynerlerde oylarını kullanırken, muhalif seçmenlere yönelik mesajlar da veriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tercih etmeleri, CHP'li seçmenler tarafından tepki çekmişti.

Türk Yıldızları'ndan nefes kesen gösteri uçuşu Türk Yıldızları'ndan nefes kesen gösteri uçuşu Haberi Görüntüle

DEPREMZEDELERDEN GÖNDERME 

Öyle ki hakaretler de sosyal medyada gündem olmuştu.Bunun üzerine bugün sandık başına giden depremzedeler, pusulalarında bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verirken, not yazmayı da ihmal etmedi.Vatandaşlar, "Sana oy verdik diye bize haklarını helal etmemişler Reis. Varsın etmesinler... Ölümüne Reis. Hatay", "Haram ettikleri bir bardak suyun faturasını ödemeye geldik." ifadeleriyle mesaj verdi.

Yılda 10 gün yaşıyor! Bu içeği koparana 387 bin 142 TL ceza! Yılda 10 gün yaşıyor! Bu içeği koparana 387 bin 142... Haberi Görüntüle

OYLAR NASIL GEÇERSİZ SAYILACAK 

Zarflarda pusulalardan başka herhangi bir şeyin konulmaması ise, oyun geçersiz sayılmaması yönünden büyük önem taşıyor.Oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde:

*"Evet" ya da "Tercih" mührü basılmayan, birden fazla adaya mühür basılan oylar geçersiz olacak.

*Oy pusulasının bütünlüğünün bozulacak şekilde yırtılması veya koparılması, pusula üzerine mühür dışında veya mühür yerine herhangi bir özel işaretin, isim, imza kaşesi veya parmak izinin basılması da kullanılan oyu geçersiz kılacak.

*Ayrıca, oy pusulasının belirgin bir şekilde karalanması, çizilmesi veya işaretlenmesi, zarftan işaret amacı taşıyan herhangi bir madde çıkması hallerinde de oylar geçersiz sayılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading