Yandex Metrica

Şam ile ikinci temas ne zaman? Bakan Çavuşoğlu'ndan Suriye açıklaması

Şam ile ikinci temas ne zaman? Bakan Çavuşoğlu'ndan Suriye açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şam'la 11 yıl sonra gerçekleşen ilk temas sonrası açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Suriye için 3'lü liderler zirvesi tarihi belli değil. Liderler için Ocak erken bir takvim. Suriye rejimi aynı zamanda Suriyelilerin ülkesine dönmesini istiyor. Bunların olumlu bir şekilde can güvenliğinin sağlanarak dönmesi önemli" ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 20:14

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da basınla 2022 değerlendirme toplantısında konuştu. Çavuşoğlu, 11 yıl sonra Şam'la ilk temas sonrası önemli mesajlar verdi.

Faydalı bir görüşme gerçekleştirklerinin altını çizen Çavuşoğlu, ''Faydalı bir görüşme olduğunu söyleyebilirim. Kalıcı bir barış ve istikrar için siyasi çözüm için rejimle angajmanın önemli olduğunu, rejimle ılımlı muhalefetin bir yol haritasi üzerinde uzlaşması bakımından bu angajmanın önemli olduğunu düşünüyoruz.'' dedi.

2024 Öğretmen kırtasiye parası ne kadar? 2024-2025 eğitime hazırlık ödeneği kaç para oldu? 2024 Öğretmen kırtasiye parası ne kadar? 2024-2025 eğitime hazırlık ödeneği... Haberi Görüntüle

''TERÖRLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK''

Şam yönetimi ile 11 yıl sonra ilk kez gerçekleştirilen temas sonrası önemli mesajlar veren Bakan Çavuşoğlu, "Suriye'de terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Bu karaysa kara, havadansa havadan. Rejimle olan şu andaki angajman, yani doğrudan ya da dolaylı temaslar terörle mücadelemize engel değil. Rejim de bu tehdidi çok iyi görüyor fakat bizimle ihtilaflarından dolayı terörle mücadelede bugüne kadar herhangi somut bir işbirliğimiz olmadı. Önümüzdeki süreçte terörle mücadelede ortak zemin olabilirse bu mücadelede ortak da hareket edilebilir." ifadelerini kullandı.

Terör kökünden ortadan kaldırılacak! Erdoğan'ın Irak ziyareti sırasında kritik isim Ankara'yı ziyaret edecek! Terör kökünden ortadan kaldırılacak! Erdoğan'ın Irak ziyareti sırasında kritik isim... Haberi Görüntüle

''SURİYE REJİMİ SURİYELİLERİN EVLERİNE DÖNMELERİNİ İSTİYOR''

Bakan Çavuşoğlu, ''Suriye rejimi aynı zamanda Suriyelilerin ülkesine dönmesini istiyor. Bunların olumlu bir şekilde can güvenliğinin sağlanarak dönmesi önemli" dedi.

25 Nisan motorine ne kadar indirim yapıldı? Mazot indirimi kaç lira? Motorin ne kadar oldu? 25 Nisan motorine ne kadar indirim yapıldı? Mazot indirimi kaç... Haberi Görüntüle

ŞAM'LA İKİNCİ TEMAS NE ZAMAN?

Çavuşoğlu, gelecek dönemde yol haritasının ikinci aşaması olarak dışişleri bakanları düzeyinde bir toplantının planlandığını ama toplantının zamanı ile ilgili somut bir tarihin olmadığını belirterek, "Liderler için Ocak erken bir takvim. Esad'la da bakan düzeyinde ya da siyasi düzeyde bir görüşmemiz olmadı." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading