Yandex Metrica
SON DAKİKA
Şaibeli grup yine sahnede: Oy ve Ötesi 14 Mayıs'ta kaos göreviyle ortaya çıktı

Şaibeli grup yine sahnede: Oy ve Ötesi 14 Mayıs'ta kaos göreviyle ortaya çıktı

FETÖ'nün 17/25 Aralık darbe girişimi sonrasında ortaya çıkan ve AK Parti'nin kazandığı her seçimde 'şaibe' iddialarıyla gündeme gelen Oy ve Ötesi grubu, uzun süren sessizliği sonrası Türkiye'deki tüm hücrelerini yeniden aktive etti. 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan seçilirse yine "Oylar çalındı" diyecekler.

Gündem

26.03.2024, 14:14

Altılı Masa, devlet kurumlarına 'alternatif' olacak yardım kuruluşu, istatistik kurumu ve haber ajansı gibi adımların ardından paralel seçim organizatörlerine de kavuştu. 

Türkiye'de özellikle 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden önceki dönemde seçimler esnası ve sonrasında kamuoyunun gündemini meşgul eden 'Oy ve Ötesi' grubu yeniden sahneye çıktı. 

CIA bağlantılı vakıflarca ayakta tutulan 'fondaş' medyanın servis ettiği haberlere göre Oy ve Ötesi Derneği, 14 Mayıs 2023 seçimleri konusunda yoğun bir hazırlık yürütüyor. 

Bir basın toplantısı düzenleyerek yaptıkları çalışmaları anlatan Oy ve Ötesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ertim Oytun, sandık sonuçlarına yönelik itirazları yargıya iletmek için her il ve ilçede avukatlarla irtibat halinde olduklarını, baroların da kendilerine destek verdiğini, itirazlar konusunda partilerin avukatlarıyla iletişim halinde olduklarını kaydetti. 

14 Mayıs'ta kendileri için çalışacak 100 bin gönüllüye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Oytun, "Online eğitimlerimiz ve videolarımız da olacak. Bu videolar ile insanları bilgilendireceğiz. Elimizden geldiğince kendimizi her yerde tanıtmaya çalışıyoruz" dedi. 

Seçimlerde parmak boyası uygulaması için yasal düzenlemenin gerekli olduğu, bu yasal düzenlemeler için ise geç kalındığı yönündeki Yüksek Seçim Kurulu açıklamalarına değinmeyen Oytun, 14 Mayıs günü seçim güvenliği konusunda parmak boyasını yegane yol olarak görüyor.

Şaibe yaygarasına hazırlık kapsamında parmak boyasına sarılan Oytun şunları söyledi: 

"Parmak boyası çözümünün ilkel olduğuna katılıyoruz ama şu anda deprem bölgesinde, bilinmeyen bir durum var ve parmak boyası her taraf için her türlü spekülasyonun önüne geçecek garanti bir çözümdür. Tabii ki eli boyanmış bir kişi bir kez daha oy kullanamayacağı için bu durum engellenmiş olacak."

Dünya basını Murat Kurum'un vaatlerini yazdı: Teslim etme sözü verdi! Haberi Görüntüle

'17/25' SONRASINDA ORTAYA ÇIKTILAR

Oy ve Ötesi grubu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün hükümeti devirmeye yönelik 17/25 Aralık 2013 darbe girişimi sonrasında 'seçim güvenliğini sağlamak' iddiasıyla faaliyete geçmişti. 

Oy ve Ötesi grubu, FETÖ saldırılarını püskürten AK Parti iktidarının 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde elde ettiği büyük zafere şaibe bulaştırmaya çalışarak 'seçimde hile yapıldığı' iddiasını canlı tutmaya çalıştı. 

Oy ve Ötesi'nin 7 Haziran 2015 seçimlerine ise ciddi bir itirazı olmadı. Zira bu seçimde AK Parti 'yenilmiş' ve aldığı oylar tek başına iktidar olmasına yetmemişti. Anayasa gereği işbaşına geçen koalisyon hükümeti ve sonrasında erken genel seçim kararının ardından Türkiye, 1 Kasım 2015'te sandık başına gitti. 

AK Parti tek başına iktidar olmasına yetecek büyük bir oy oranına 1 Kasım'da ulaşmayı başardı. Ancak bu sonuç Oy ve Ötesi grubunu hiç memnun etmedi. Yine seçimlere şaibe bulaştırıldığı iddiaları özellikle sosyal medyada yoğun biçimde işlendi. 

Çarşaflı kadına çirkin saldırı! İstanbul'da tepki çeken görüntüler: Dini değerlere... Haberi Görüntüle

O GRUP UZUN DÖNEMDİR SESSİZDİ

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesi sonrası yapılan seçim ve referandumlarda 'oylar çalındı' yaygarasını etkin biçimde icra edemeyen Oy ve Ötesi, uzun süren bir suskunluk döneminin ardından Türkiye'deki tüm hücrelerini 14 Mayıs öncesi harekete geçirdi. 

Hangi odaklarca fonlandığı meçhûl Oy ve Ötesi'nin tanıtım etkinliğine katılarak gruba destek veren tanıdık bir isim de vardı: KONDA Araştırma Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Ağırdır... 

7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde vatandaşları HDP'ye oy vermeye çağırmasıyla hatırlanan Ağırdır, şu anda CIA destekli fondaş medyada görüşlerine en çok başvurulan isimlerden biri durumunda. 

2024 ORDU SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Ordu'da hangi... Haberi Görüntüle

40 YAŞ ÜSTÜNÜN KİME OY VERDİĞİ BELLİ

Bekir Ağırdır

Oy ve Ötesi'nin toplantısında gençleri 'sandığa gitmeye' çağıran Ağırdır, "Onların zihin dünyaları çoğulcu, bu yüzden ideolojik bir yerden değil, kendi hayatları üzerinden bakıyorlar" diyerek Altılı Masa koalisyonuna destek imâsında bulundu. 

40 yaş üzeri insanların 'kime oy vereceklerinin belli olduğunu' üzülerek ifade eden Ağırdır, "2018'den buyana ilk kez oy kullanacak 6 milyonu aşkın seçmen var. Bu yüzden seçimin belirleyicisi gençlerin sandığa gidip gitmemeleri olacak ve biz şimdiden sandık üzerinden kuşku yaratarak kimin ekmeğine yağ sürdüğümüzü belli ediyoruz" diye konuştu. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading