Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sağlık ordusu görev başında! 4 bin 221 personel canla başla çalışıyor

Sağlık ordusu görev başında! 4 bin 221 personel canla başla çalışıyor

Son dakika haberleri... Türkiye, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından kenetlendi. Bu süreçte canla başla çalışanlardan biri de sağlıkçılar oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın verdiği bilgiler ışığında hali hazırda deprem bölgesinde 4 bin 221 personel görev yapıyor.

Gündem

23.01.2024, 20:24

Son dakika haberleri... Türkiye, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından yaralıları enkazdan kurtarmaya devam ediyor. Kurtarılan depremzedelere ilk müdahaleyi ise deprem alanlarındaki sağlıkçılar yapıyor. 

Son dakika... MSB: 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralı! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN DEPREM BÖLGESİNE AKIN VAR

813 Ambulans ve 227 UMKE Timi'nin afet bölgesinde olduğunu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sayıları, ülke genelinden bölgeye yeni intikal edenlerle artıyor. Bölgede Bakanlığımız tarafından görevlendirilen 4 bin 221 sağlık personeli görev yapıyor. Bu sayı da gönüllüler ve görevlendirmelerle artış halinde." dedi.

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Genel Cerrahi Asistanı Dr. Ahmet Barcın, AFAD'ın çağrısının ardından üzerindeki ameliyat önlüğü ile hastanedeki görevinden çıkarak deprem bölgesine yardıma gitmek için İstanbul Havalimanı'na geldi. Acil durum çağrısı kendilerine ulaştıktan sonra genel cerrahi bölümünde görevli 4 doktor olarak deprem bölgesine gitmeye karar verdiklerini dile getiren Barcın, hiçbir hazırlık yapmadan hemen yola çıktıklarını söyledi.

Hastanelerde yüksek maaşlı personel alımı! 14-31 Mart İŞKUR hastanelere temizlik... Haberi Görüntüle

AMELİYATLAR İPTAL

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yenikent Devlet Hastanesi'nde acil ameliyatlar dışındaki ameliyatlar iptal edildi. Sakarya'daki hastaneler deprem bölgesi için teyakkuza geçerken AFAD ve UMKE'den Sakarya'daki hastanelere hasta sevki bekleniyor. Öte yandan Sakarya'da görev yapan birçok doktor deprem bölgelerinde görev yapmak için hazırlık halinde.

PKK Türk SİHA'larını vurdu mu? İran'dan kamikaze dron aldılar Haberi Görüntüle

İNSANİ YARDIMLA BİRLİKTE GİTTİLER

Erzurum'da da gönüllü sağlıkçılar yaraları sarmak için deprem bölgesine gitti. Çeşitli branşlarda 14 doktor, 26 hemşireden oluşan sağlık çalışanları bir tır dolusu insani yardımı da yanlarında götürdü. Kars'ta görevli 10'u uzman 24 hekim, 14 hemşire, 1 anestezi teknikeri olmak üzere 39 sağlık çalışanı da Adıyaman'a gönderildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading