banner2

Sağlık Bakanı Koca'dan iddialara cevap: 'Söz konusu ilacın ikisi yerli üretim 5 muadili bulunmaktadır'

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, medyada "organ nakliyle ilgili bir ilacın bulunamadığı ve piyasadan çekildiği" şeklinde haberlerin yer aldığını belirtti. Bakan Koca, "İlacın pazardan çekilme nedeni eş ilaçlarla rekabet edemiyor oluşudur. Söz konusu ilacın piyasada eş değer etkin maddeli, ikisi yerli üretim 5 muadili bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Gündem 06.09.2023, 21:24
Abone ol
Sağlık Bakanı Koca'dan iddialara cevap: 'Söz konusu ilacın ikisi yerli üretim 5 muadili bulunmaktadır'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda organ nakliyle ilgili bir ilacın eş değer ilaçlarla rekabet edemediği için piyasadan çekildiğini belirterek, "Söz konusu ilacın piyasada eş değer etkin maddeli, ikisi yerli üretim 5 muadili bulunmaktadır." ifadesini kullandı.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, medyada "organ nakliyle ilgili bir ilacın bulunamadığı ve piyasadan çekildiği" şeklinde haberlerin yer aldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Organ nakliyle ilgili bir ilacın bulunamadığı, piyasadan çekildiği şeklinde haberler var. İlacın pazardan çekilme nedeni eş ilaçlarla rekabet edemiyor oluşudur. Söz konusu ilacın piyasada eşdeğer etkin maddeli, ikisi yerli üretim 5 muadili bulunmaktadır. Bu konuda bir sorun yok."

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!