Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sadece Ege'nin güneyi ve Akdeniz değil, Kuzey Ege de turistle dolup taşıyor

Sadece Ege'nin güneyi ve Akdeniz değil, Kuzey Ege de turistle dolup taşıyor

Pandemi nedeniyle 1,5 yıldır zaman zaman evinden bile dışarı çıkamayan vatandaşlar, Kurban Bayramı tatiliyle birlikte şehirleri boşalttı. Kuzey Ege sahilleri de doluluktan nasibini alıyor.

Gündem

23.01.2024, 17:41

Koronavirüs salgını nedeniyle 1,5 yıldır sosyal mesafeyi kısıtlayan ve zaman zaman evden dışarı çıkamayan vatandaşlar, tedbirlerin hafifletilmesi ve Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla şehirleri boşalttı. 

Güney Ege sahilleri ve Akdeniz kıyıları dışında milyonların tercih ettiği bölgelerden biri de Kuzey Ege oldu. Tatil için Ege'nin kuzeyini tercih edenler buradaki sahilleri, kanyonları, dere kenarlarını, kamp alanlarını doldurdu; tesislere yakın zeytinlikler dev otoparklara dönüştü. 

Ayvalık'ın Cunda adası yılın en yoğun günlerini yaşıyor.

2024-YÖKDİL/2 başvuruları başladı mı, ne zaman? 2024-YÖKDİL/2 sınav takvimi Haberi Görüntüle

ADIM ATACAK YER YOK 

Altınoluk, Edremit, Akçay, Ayvalık ve Sarımsaklı'da plajlar tam kapasite çalışırken bölgedeki şelale ve kanyonlarda bile adım atacak yer kalmadı. Hürriyet'te yer alan habere göre 'rezervasyonsuz gelmeyin' uyarısına aldırmayan çok sayıda vatandaş, gittikleri yerde kalacak yer sıkıntısı yaşıyor. 

Edremit, Akçay ve Altınoluk'ta turistler geceleri sahil kenarlarına akın ediyor.  

Otoyollarda trafik sıkışıklığı olmasa da yazlıkların yoğun olduğu ve turizm hareketinin yükseldiği ilçe ve belde girişlerinde araçlar uzun kuyruklar oluşturuyor. Bu araç kuyrukları tüm sahil boyunca devam ederken, ilçelerde otoparklarda yer kalmamış durumda. Öyle ki tatilcilerin yürüyüş yapmak, fotoğraf çektirmek, serinlemek ve mangal yapmak için geldikleri derelerde ve kanyon girişlerinde zeytinlikler bile dev otoparklar haline geldi.

Memur maaşları ne zaman yatacak? Memur maaşları bayramdan önce mi... Haberi Görüntüle

KANYON BİLE DOLUP TAŞTI

Altınoluk'ta bulunan Şahinderesi Kanyonu hem yerli turistin hem de gurbetçi vatandaşların akınına uğradı. Kanyon boyunca yürümek için bölgeye gelen vatandaşlar suyun içinde kuyruk oluştururken, buradaki yoğunluk dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu'ndaki görüntüleri aratmadı. 

Şahinderesi Kanyonu'nda insanlar gruplar halinde doğa yolculuğu yaparak stres atıyor.   

Turizm bölgelerindeki otel, restoran, market, kasap ve hediyelik eşya satan esnaf ise bu yoğunluktan oldukça memnun. Özellikle gündüz denizde vakit geçiren ve akşamları çarşıya inen yerli turistin yöresel ürünlere büyük ilgi gösterdiğini belirtiyorlar.

ABB Başkan adayı Turgut Altınok mal varlığını açıkladı: Ana sütü... Haberi Görüntüle

ESNAF YOĞUNLUKTAN MEMNUN 

Ayvalık bölgesine tatile gelenler gece eğlenmek için daha çok Cunda'yı tercih ediyor. Ayvalık'ta ise sahil şeridinde ciddi bir bayram hareketliliği yaşanıyor. Fiyatların geçen yıla göre yüzde 25-30 daha fazla olduğunu belirten esnaf, "Otellerde doluluk oranlarımız yüzde 90'ın üzerinde. Bizim için turist başına düşen harcama da çok önemli. Bu bayram o konuda, diğer dönemlere göre daha iyi geçiyor. En düşük oda ücretleri 500 liradan başladı. Dolulukların bayram sonrasında da yüzde 80 ile devam etmesini bekliyoruz. Yoğunluğun bayramdan sonra da devam etmesi bizleri rahatlatacaktır" şeklinde konuşuyor.

İstanbul'dan gelenlerle dolup taşan bölgelerden biri de Bozcaada. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading