Yandex Metrica

Sadece 4 ülke üretebiliyor! Yerli ve milli Kaşif-3 Abdülhamid Han'ın gözü ve kulağı olacak

Sadece 4 ülke üretebiliyor! Yerli ve milli Kaşif-3 Abdülhamid Han'ın gözü ve kulağı olacak

Binlerce metre derinlikte ihtiyaç duyulan elektrik ihtiyacı ve video görüntülerini uzaktan kumanda ile risksiz bir şekilde elde edilebilmesini sağlayan Kaşif-3, Mavi Vatan'ın binlerce metre derinliğinde Abdülhamid Han sondaj gemisi ile göreve başlayacak.

Gündem

23.01.2024, 19:40

Yüksek yerlilik oranı ve milli yazılımı ile Kaşif-3 sondaj platformunun talimatlarına göre kesme biçme faaliyetlerini yürüten, conta değiştiren, kuyu başını temizleyen yeni nesil hibrit teknolojiye sahip bir su altı robotu olarak Fatih ve Kanuni gemilerinde de görev yapmaya devam ederken, sondaj faaliyetlerinde sahip olduğu kritik önem ile yüzde 80 yerlilik oranı, 3 bin metre operasyon derinliği, 24 saatlik performansu ile yurt dışında da ilgi görmeye devam ediyor. 

14 ilde FETÖ'ye KISKAÇ operasyonu! 50'den fazla şüpheli enselendi 14 ilde FETÖ'ye KISKAÇ operasyonu! 50'den fazla şüpheli enselendi Haberi Görüntüle

ABDÜLHAMİD HAN GEMİSİNDE GÖREV ALACAK

Türkiye, savunma sanayiinde sadece karada değil denizlerde de büyük ilerleme kat ediyor. Türkiye'nin derin deniz sondaj faaliyetlerinde en kritik unsurlarından biri olan Kâşif İnsansız Su Altı Aracı'nın üçüncüsü Abdülhamid Han gemisinde yerini almak için hazırlanıyor.

Uçuruma yuvarlanan minübüs alev alev yandı! Çok sayıda ölü ve yaralı var! Uçuruma yuvarlanan minübüs alev alev yandı! Çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

YÜZDE 80 ORANINDA YERLİ 

Türk mühendisleri tarafından üretilen Kâşif 1'in yerlilik oranı yüzde 53 civarında olurken Kâşif 3'ün yerlilik oranı % 80'e yükseldi. Uluslararası alanda ilgi gören su altı robotları, Türkiye'nin denizlerdeki eli, kolu ve gözü oldu.

MSÜ tercihi yapanlar dikkat! MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Yerleştirme sonuçları 2024 MSÜ tercihi yapanlar dikkat! MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?... Haberi Görüntüle

YERLİLİK ORANI İLERLEYEN DÖNEMLERDE ARTACAK

Kâşif 3'ü üreten Armelsan, Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayiinde çok önemli işlere imza atan firmalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Armelsan Savunma Teknolojileri Genel Müdürü Can Emre Bakım, Kâşif 3'ün yüzde 80 oranında yerlileştiğini vurgulayarak şu sözleri kaydetti: 

İlk yapılan Kâşif 2020 yılında üretilmişti ve o zaman daha gaz keşfi yapılmamıştı, gaz keşfinin yapılması ile birlikte ihtiyaçlarda değişikliklere bağlı olarak sistemde bazı minör değişiklikler yapıldı. Her robotta yerlilik oranları arttırıldı. Kâşif 1'de yüzde 53 civarında yerlilik oranımız varken Kâşif 2'de yerlilik oranımızı yüzde 65'in üzerine çıkardık. Kâşif 3'te ise yerlilik oranımızı %80'e çıkardık. İlerleyen dönemlerde bu oranlarımızı daha da fazla yükseltmeyi hedefliyoruz.

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih tarihleri ne 2024? MSÜ tercihleri son gün ne zaman? Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih tarihleri ne 2024? MSÜ tercihleri... Haberi Görüntüle

3 BİN METRE DERİNLİĞE KADAR ÇALIŞABİLİYOR 

Kâşif'in, 3 bin metre derinlikte dahi çalışabildiğini söyleyen Bakım, "Sondaj gemisine canlı olarak görüntü aktarabilen, sondaj gemisinden gelen talimatlar çerçevesinde conta değişimi yapan, kuyu başı temizliği, kesme-biçme faaliyetlerini tek başına yapabilen tabiri caizse denizde elimiz kolumuz ve gözümüz olmuştur. Kâşif 1 Fatih Sondaj gemimizde şu an 12 bin saattir aktif olarak görev yapıyor. Kanuni sondaj gemimizdeki Kâşif 2'nin aktif çalışması 7 bin saati geçti." sözlerini kaydetti.

Threads kapanıyor: Meta'dan resmi açıklama geldi: Facebook, Instagram ve WhatsApp'da kapanacak mı? Threads kapanıyor: Meta'dan resmi açıklama geldi: Facebook, Instagram ve WhatsApp'da... Haberi Görüntüle

DÜNYADA SADECE 4 ÜLKE ÜRETİYOR 

Diğer yandan Bakım dünyada bu cihazı üreten 4 ülkeden biri olduğumuzu açıklayarak, "Kâşif 3'ün de bir o kadar çalışacağını düşünüyoruz. Daha önceden hidrolik olarak üretilen cihazlar, şu an itibariyle hibrit cihazlara dönüşmüş durumda dünyada aktif olarak üretim yapan 3 ülke bulunuyor biz de 4. ülke olduk. Şu an Kâşif dünya üzerindeki en yüksek iş gücüne ve en yüksek hidrolik güce sahip cihaz konumunda" sözlerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading