Yandex Metrica

SADAT eyleminin nedeni YPG imiş! Kılıçdaroğlu 7 ay önce de 'suikast' demişti

SADAT eyleminin nedeni YPG imiş! Kılıçdaroğlu 7 ay önce de 'suikast' demişti

Türkiye, Suriye'de PKK/YPG'ye yönelik ne zaman operasyona hazırlansa CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na bir haller oluyor. 7 ay önce planlanan harekâtı eli kulağındayken 'siyasi suikast' deyip zihin bulandıran CHP Lideri, yine aynı hazırlıklar sürerken yine aynı mesajla ortalığı karıştırdı.

Gündem

23.01.2024, 19:15

Suriye'de terör örgütüne ne vakit darbe vurulmak istense CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir haller oluyor. Geçtiğimiz yıl PKK/YPG'li teröristlere yönelik kapsamlı harekât hazırlıkları sürerken bir yandan ABD Doları sert yükselişe geçmiş, aynı anda iç politika gündemi ise Kılıçdaroğlu'nun "Siyasi suikastler olabilir" açıklamasıyla sarsılmıştı. 

2021 yılı eylül ve ekim aylarında Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye Milli Ordusu'na "Yeni harekâta hazırlanın" talimatı iletmiş ve uluslararası haber ajansları Türkiye'nin Suriye'ye yönelik yeni bir operasyona girişeceğini duyurmuştu. Harekâtın ilk etapta özellikle Ayn el-Arab, Münbiç, Tel Rıfat, Tel Temr, hatta Halep'e kadar gidebileceği konuşuluyordu. 

Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Haberi Görüntüle

SIĞINMACI SORUNU ÇÖZÜLÜR DİYE...

Türkiye'deki sığınmacı sorununu kökten çözecek böyle bir operasyon, hem piyasalardaki dalgalanmalar hem ABD-Avrupa merkezli yeni yaptırım riskleri hem de iç politikadaki karışıklık nedeniyle ertelenmişti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, askerî operasyonun yoğun biçimde tartışıldığı o günlerde tuhaf bir açıklamaya imza atmış ve şunları söylemişti:

"Eğer iş belli grupların ellerine silah alıp, belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Bütün tahriklere rağmen bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye'de yaşanmaz. Siyasi cinayetlere ilişkin kaygılarım var."

23 Nisan'a özel Türk Donanması'nın 23 gemisi halk ziyaretine açılacak! 23 Nisan'a özel Türk Donanması'nın 23 gemisi halk ziyaretine açılacak! Haberi Görüntüle

BU KEZ SADAT KILIFINI KULLANDI 

Bu açıklamadan 7 ay sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hem Irak kuzeyindeki Zap bölgesini PKK'dan arındırdığı hem de Suriye kuzeyine yeni operasyon mesajı verdiği şu günlerde Kılıçdaroğlu'ndan tuhaf bir eylem daha geldi. Bu kez 'Suriye savaşının sorumlusu' olarak gösterdiği güvenlik şirketi SADAT'a giden Kılıçdaroğlu, bu kurumun terörist yetiştirdiğini iddia etti. Hükümetin ABD-PKK işgalindeki Suriye planlarının ciddi olduğunu gören Kılıçdaroğlu, SADAT kılıfını kullanarak 'yeni operasyon istemediği' mesajını verdi. 

İşte Kılıçdaroğlu'nun SADAT eyleminin ardından sosyal medya hesabında paylaştıkları:

Son dakika... Türk Hava Yolları İstanbul-Tahran ve İstanbul-İsfahan uçaklarını Türk hava sahasından çıkmadan geri çağırdı Son dakika... Türk Hava Yolları İstanbul-Tahran ve İstanbul-İsfahan uçaklarını Türk... Haberi Görüntüle

"ZULMÜNÜ ARTIRMA NİYETİNDESİN, BİLİYORUM"

"SADAT bir paramiliter kurum. Yani işleri suikastçı, provokatör ve terörist yetiştirmek. Erdoğan kaçakları da ülkeye bu kafayla soktu. Başka ülkelerin camilerinde bu paramiliter kafayla namaz kılacaktı, ne oldu? 8 milyon sığınmacı Türkiye’nin cenaze namazını kılmaya çalışıyor." 

"Erdoğan al şu paramiliter artıklarını, ne yaparsan yap. Seçim yaklaştıkça zulmünü artırma niyetindesin biliyorum. SADAT’tan da medet umuyorsan bil ki her türlü pisliğe karışmış bu zorbalardan zerre korkuyorsak namerdiz!"

"Siyasi cinayetler demiştim. Karanlık odaklar var demiştim. Hangi maşalar kullanılacak bu karanlık işlerde? Kimler hangi hedefler için devreye girecek? Her türlü kaostan SADAT gibi paramiliter danışmanlar sorumlu tutulur. Bil. Öyle heveslere girişme."

Yargıtay 20'nci turda da başkanını seçemedi: Oylamaya yeni turla devam edilecek! Yargıtay 20'nci turda da başkanını seçemedi: Oylamaya yeni turla devam... Haberi Görüntüle

ABD TERÖRİSTLERE DEVLET HEDİYE EDİYOR

Suriye kuzeyinde PKK/YPG, kendisine hediye edilecek bir 'devlet' yapılanması için kritik günler yaşıyor. Zira ABD, PKK işgalindeki bölgelere yönelik uluslararası yatırımların önünü tamamen açan ve şirketlere terör örgütüyle anlaşma imzalayabileceklerini söyleyen bir kararı dün itibariyle duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise PKK/YPG'yi yaptırım listesinden muaf tutan ABD'ye şu sözlerle tepki göstererek yeni operasyon sinyalini şöyle verdi:

"YPG bir terör örgütüdür. PKK neyse YPG de odur. Dolayısıyla Amerika'nın bu yanlışını kabullenmemiz mümkün değil. Irak'ın kuzeyinde ne yaptıysak Suriye'nin kuzeyinde de aynısını yaparız." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading