Yandex Metrica
SON DAKİKA
Saadet Partisi'nden LGBT'ye yeşil ışık! "Yanlış anlaşıldım" paylaşımı da kurtaramadı

Saadet Partisi'nden LGBT'ye yeşil ışık! "Yanlış anlaşıldım" paylaşımı da kurtaramadı

Saadet Partisi, Deva Partisi, CHP ve HDP’nin kadın yöneticileri, kendilerini ‘Müslüman Feministler’ olarak tanıtan ‘Havle Kadın Derneği’nin düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantının gündeminde LGBT’lilere özgürlük ve İstanbul Sözleşmesi’nin geri getirilmesi vaatleri vardı. CHP’nin başörtülü milletvekili adayı Sevgi Kılıç İstanbul Sözleşmesi’ni geri getirileceğini taahhüt ederken, Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Beytiye Ekinci de cinsel kimliklere ve LGBT’ye saygı duyduklarını belirtti.

Gündem

23.01.2024, 20:48

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere artık sayılı günler var. Partilerin çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda Saadet Partisi, Deva Partisi, CHP ve HDP’nin kadın yöneticileri, kendilerini ‘Müslüman Feministler’ olarak tanıtan ‘Havle Kadın Derneği’nin düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantıda LGBT’lilere özgürlük ve İstanbul Sözleşmesi’nin geri getirilmesi vadedildi.

Ali Sirmen kimdir, kaç yaşında vefat etti? Ali Sirmen neden... Haberi Görüntüle

CHP'NİN BAŞÖRTÜLÜ ADAYINDAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VAADİ

Toplantıda 'yedili masa'nın temsilcileri dikkat çekici vaatlerini sıraladı. CHP’nin başörtülü milletvekili adayı Sevgi Kılıç İstanbul Sözleşmesi’nin geri getirileceğini taahhüt ederken, en dikkat çekici çıkış Saadet Partisi temsilcisinden geldi.

2024 KAHRAMANMARAŞ-TÜRKOĞLU SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş-Türkoğlu'nda hangi... Haberi Görüntüle

SAADET'İN VAADİ LGBT

Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Beytiye Ekinci  LGBT’ye saygı duyduklarını belirtti.

Milletvekili adaylarının da katıldığı ve ana gündemi LGBT hakları olan etkinlikte Saadet Partisi'nin Kadın Kolları Başkanı Nurgül Beytiye Ekinci'nin sözleri tartışma konusu oldu. 

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruma ekibi kaza yaptı: 1 polis... Haberi Görüntüle

"FARKLILIKLARA SAYGI DUYUYORUM"

LGBT hakkında düşüncelerini anlatan Nurgül Beytiye Ekinci şu ifadeleri kullandı:

''Farklılıklara saygı duyuyorum. Hiç kimsenin cinsel kimliği, dini, dili üzerinden fiziksel, cinsel ve psikolojik olarak şiddete uğramasını kabul etmiyorum.''

SİİRT SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Siirt Belediye Başkanlığı... Haberi Görüntüle

Ali Sirmen kimdir, kaç yaşında vefat etti? Ali Sirmen neden... Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Nurgül Beytiye Ekinci'nin sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti. Sosyal medya kullanıcıları, Ekinci'yi eleştiri yağmuruna tutarken konu hakkında binlerce yorum yapıldı.

Zehir tacirlerine izin yok! 53 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı Haberi Görüntüle

DURUMU KURTARMAYA ÇALIŞTI

Gelen tepkilerin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Nurgül Beytiye Ekinci, "sözlerim çarpıtılıyor." diyerek kurtulmak istese de başarılı olamadı ve tepkiler çığ gibi büyüdü.

LGBT HAKLARI İÇİN ÇALIŞAN MÜSLÜMAN FEMİNİSTLER

Saadet Kadın Kolları Başkanı'nın Canan Kaftancıoğlu ile birlikte etkinliğine katıldığı Havle Kadın Derneği  2018'den beri çalışmalarını yürütüyor. Derneğin 'Dayanuşma çağrısı' metninde yer alan tanıma göre Havle Müslüman feministlerden oluşan bir kurucu ekibe sahip. Kendilerini 'mazlumların yanında olmaya çalışıyoruz' ifadesiyle tanımayan derneğin çalışma alanlarından biri LGBT hakları.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading