Yandex Metrica

Rusya ve Ukrayna Türkiye'de bir araya geliyor! Açılış toplantısına Cumhurbaşkanı Erdoğan yön verecek

Rusya ve Ukrayna Türkiye'de bir araya geliyor! Açılış toplantısına Cumhurbaşkanı Erdoğan yön verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimi ile İstanbul'da yapılan Rusya-Ukrayna görüşmesi Ankara'da devam edecek. Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç, Ukrayna Ombudsmanı Dmytro Lubinets ile son gelişmeler hakkında görüşecek. Malkoç yaptığı açıklamada, 'Türkiye-Rusya-Ukrayna ombudsmanları 3’lü buluşmasında çocuk hakları, insan hakları, yaralılar ve askerlerin değişimi hakkında yol haritası belirlemeye çalışacağız.' dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:17

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) ve Avrupa Birliği (AB), 11-12 Ocak'ta 50'nin üzerinde ombudsmanın katılacağı "21. Yüzyılda İnsan Haklarının Geleceği" konulu uluslararası ombudsmanlık konferansı düzenleyecek. Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nıın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek... Haberi Görüntüle

'KAVUŞMA KORİDORU AÇILMASI NİYETİMİZ VAR'

Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç, Ankara'da yarın başlayacak '21'inci Yüzyılda İnsan Haklarının Geleceği' konulu konferans kapsamında Türkiye-Rusya-Ukrayna ombudsmanlarının 3'lü buluşma gerçekleştireceğini belirterek, "3'lü buluşmada çocuk hakları, insan hakları, yaralılar ve askerlerin değişimi hakkında yol haritası belirlemeye çalışacağız. Kavuşma koridoru açılması niyetimiz de var" dedi.

İnternetsiz WhatsApp nasıl kullanılır? İnternet olmadan WhatsApp kullanılır mı? İnternetsiz WhatsApp nasıl kullanılır? İnternet olmadan WhatsApp kullanılır mı? Haberi Görüntüle

41 ÜLKEDEN OMBUDSMAN KATILACAK 

Malkoç, Ukrayna Ombudsmanı Dmytro Lubinets ile birlikte, '21'inci Yüzyılda İnsan Haklarının Geleceği' konulu konferans kapsamında basın toplantısı düzenledi. Malkoç, yarın başlayacak konferansa 41 ülkeden, 70'in üzerinde ombudsman ve insan hakları savunucusunun katılacağını söyledi.

IBAN kullananlar şimdi yandı! Artık o devir kapanıyor: Bakanlık duyurdu IBAN kullananlar şimdi yandı! Artık o devir kapanıyor: Bakanlık duyurdu Haberi Görüntüle

AÇILIŞI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPACAK

Malkoç, toplantının resmi açılışını yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağını belirterek şu sözleri kaydetti: 

21'inci yüzyılda insan haklarının yaşadığı sorunlar ve geleceğini tartışacak. Bu kapsamda Ukrayna ombudsmanı Türkiye'ye gelerek, kurumumuzu ziyaret etti. Ukrayna Ombudsmanlığı ile oldukça sağlam geçmişe dayalı güzel bir ilişkimiz var. Beraber yaptığımız çalışmalarımız var. 24 Şubat 2022'de Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonucu Ukrayna'nın toprakları işgal altındadır. Bu savaşın dünyada yaşayan bütün insanlara, ülkelere, milletlere, sosyal, siyasi, ekonomik, enerji açısından olumsuz yansımaları olmuştur. Her gün onlarca bombalar atılıyor. Biz ombudsmanlar olarak savaşları reddediyoruz, bir an önce ateşkesin olmasını istiyoruz. 

Terörle mücadele devam ediyor: Kayseri'de FETÖ üyesi firari hükümlü saklandığı adreste yakalandı Terörle mücadele devam ediyor: Kayseri'de FETÖ üyesi firari hükümlü saklandığı... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE ÖNCÜLÜĞÜNDE İKİ OLAY GERÇEKLEŞTİ 

Malkoç, savaş sürecinde Türkiye'nin öncülüğünde esir takası ve tahıl koridorunun açılması olmak üzere iki önemli olay yaşandığını hatırlatarak şöyle konuştu: 

Biz ombudsmanlar olarak 'bu savaşta mağdur olan kadınlara, çocuklara nasıl destek oluruz', bunu kendi aramızda görüştük. Esirler için ne yapabiliriz; bunu 2 gün müzakere edeceğiz, ortak bir çabamız olacak. Türkiye-Rusya-Ukrayna ombudsmanları 3'lü buluşmasında çocuk hakları, insan hakları, yaralılar ve askerlerin değişimi hakkında yol haritası belirlemeye çalışacağız. Umarız bu gerçekleşir, bunun kağıt üzerinde olması değil, uygulanması da önemli. Kavuşma koridoru açılması niyetimiz de var. Bu toplantılarda bu görüşmelerden sonra bunu başarırız.

23 Nisan Manuş Baba Sancaktepe konseri saat kaçta başlayacak? Manuş Baba konseri nerede? 23 Nisan Manuş Baba Sancaktepe konseri saat kaçta başlayacak? Manuş... Haberi Görüntüle

UKRAYNA'DA TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR 

Ukrayna Ombudsmanı Dmytro Lubinets de Türkiye'ye çabaları nedeniyle teşekkür ederek şu sözlere yer verdi:

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve ombudsmanın büyük destekleri var. En önemlisi bütün Ukrayna toprakları, işgal edilen toprakların tekrar Ukrayna toprağı olması gerekir. Ayrıca, bugün ombudsman ile konuştuk, bizim bütün tekliflerimiz kabul dildi ve yol gösterildi. Çalışmalarımız devam edecek. Sivil tutuklular hakkında da konuştuk. Türkiye'den bu konuda destek göreceğiz.

Bakan Bayraktar resmen duyurdu: Yaz, kış saati uygulaması geri mi geliyor? Bakan Bayraktar resmen duyurdu: Yaz, kış saati uygulaması geri mi... Haberi Görüntüle

'CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN LİDER OLARAK NASIL ÇALIŞILMASI GEREKTİĞİNİ GÖSTERDİ'

Lubinets ifadelerine şöyle devam etti: 

Tutuklular var Rusya'da, kadınlar, çocukların sorunları var. Hem sivil halk için hem de tutuklu askerler için bu toplantılarda çözüm bulabiliriz. Bu program neticesinde bazı şeyleri çözme arzumuz var. Gerçekten Türkiye çözülecek şeyleri gördü. Zor günlerimizde Türkiye dostluğunu, desteğini gösterdi, zor günümüzde yanımızda oldular. Sizlerin destekleri çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanı, lider olarak nasıl çalışılması gerektiğini gösterdi. Bu toplantılarda bütün ombudsmanlara Türk ombudsman liderlik edecek. Ombudsmanların görüşmeleri olacak. 3 taraflı görüşmeler olacak. Rusya, Ukrayna ve Türkiye ombudsmanları görüşme yapacaklar.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading