Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rusya Ukrayna gerilimi büyüyor! Rusya'ya G7 ülkelerden tehdit geldi

Rusya Ukrayna gerilimi büyüyor! Rusya'ya G7 ülkelerden tehdit geldi

Dünyanın en varlıklı 7 ülkesini bir araya getiren G7'nin dışişleri bakanları, İngiltere'nin Liverpool kentindeki buluşmanın sonrasında yaptıkları ortak açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya herhangi bir müdahalenin korkunç sonuçları olacağı konusunda Rusya'yı sert bir şekilde uyardı.

Gündem

23.01.2024, 18:27

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, ABD, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve İngiltere'den oluşan G7 ülkelerinin, Ukrayna meselesi üzerinden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e çok net bir mesaj gönderdiğini ifade ederek Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması durumunda büyük sonuçların olacağı uyarısında bulundu.

2024 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir gecesi bu yıl hangi... Haberi Görüntüle

RUSYA'YI SALDIRI İÇİN YIĞINAK YAPMAKLA SUÇLADILAR

Ukrayna da, Rusya'yı olası bir geniş çaplı askeri saldırıya hazırlanmak için on binlerce askeri sınırına yığmakla suçladı.

Rusya ise herhangi bir saldırı planladığı iddiasını reddetti ve Kiev'le Washington'u, istikrarsızlaştırıcı davranışlarda bulunmakla suçladı.

rusya g7 ülkeleri ukrayna

DEAŞ'a BOZDOĞAN darbesi! 8 ilde 24 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

'PUTİN'E NET BİR MESAJ GÖNDERDİK'

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, "Bu G7 Toplantısı'ndan (Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin'e çok net birleşik bir mesaj gönderdik. Toplantıda, Rusya'nın Ukrayna'ya herhangi bir müdahalesinin ciddi bir maliyeti olacağı, büyük sonuçları olacağı konusunu nettik" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali durumunda, İngiltere'nin nasıl yanıt vereceğine dair tüm seçeneklerin değerlendirildiğini söyleyen Truss, ülkesinin geçmişte Moskova'ya diplomatik mesajlar göndermek için ekonomik yaptırımları kullandığını anımsattı.

Truss, "İngiltere, net mesajlar göndermek ve net hedeflere ulaşmak istediğinde ekonomik yaptırımları uygulamaya hazır oldu. Tüm seçenekleri değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading