Yandex Metrica

Rusya'dan son dakika TürkAkım açıklaması! 'TürkAkım önemli bir potansiyele sahip'

Rusya'dan son dakika TürkAkım açıklaması! 'TürkAkım önemli bir potansiyele sahip'

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, TürkAkım doğalgaz boru hattında var olan kapasiteni artırılması için önemli bir potansiyel olduğunu belirtti. Peskov, Türkiye'de gaz merkezi kurulması ve doğalgaz sevkiyatlarına yönelik görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.

Gündem

23.01.2024, 22:14

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en önemli Rus gazı ithalatçılarından biri olduğunu belirtti. 

Türkiye ile Rusya'nın TürkAkım doğalgaz boru hattı ile bağlandığını belirten Peskov, "TürkAkım, gerekmesi halinde kapasite artırmak için önemli bir potansiyele sahiptir" sözlerine yer verdi. 

Son dakika... Teleferik kazasıyla ilgili yeni gelişme: Kazada ihmalleri bulunan belediye başkanı Mesut Kocagöz tutuklandı Son dakika... Teleferik kazasıyla ilgili yeni gelişme: Kazada ihmalleri bulunan... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE ULUSAL ÇIKARLARINI GÖZETİYOR 

Diğer yandan Peskov, Türkiye'nin Batılılardan daha farklı bir duruş sergilediğini ve ara buluculık yapma imkanlarına sahip olduğunu belirterek şöyle konuştu: 

Türkiye, ülkemizle devam eden ticari ve ekonomik ilişkiler açısından ulusal çıkarlarını gözetiyor, Batı'nın yaptırım uygulamalarına katılmadılar. Bu hem Türk halkı hem de ikili ilişkilerimiz açısından fayda sağlıyor.

Selahattin Demirtaş serbest mi kaldı? Selahattin Demirtaş için son durum ne, Kobani davası ertelendi mi? Selahattin Demirtaş serbest mi kaldı? Selahattin Demirtaş için son durum... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR 

Türkiye ile Rusya arasındaki gaz sevkiyatları üzerine görüşmelerin devam ettiğini belirten Peskov, "Çok formatlı iş birlikleri sürekli temas anlamına gelir, bu yüzden Türkiye ile görüşmeye devam ediyoruz ve bunu yapmaya devam edeceğiz." sözlerini kaydetti. 

Ayrıca Rus gazına olası bir indirim için de konuşan Peskov, doğal gaz ticaretinde küresel bir konjonktürün bulunduğunu ve herkesin makul sınırlar içerisinde bulunduğunu dile getirdi.

CHP, Baykar'a iftira atan PKK sevicisine yine destek çıktı: Serbest bırakılsın! CHP, Baykar'a iftira atan PKK sevicisine yine destek çıktı: Serbest... Haberi Görüntüle

DETAYLAR NETLEŞMEYE BAŞLADI 

Peskov, Türkiye'de bir doğalgaz merkezi kurulmasına yönelik detayların da netleştirildiğini belirterek, "Detaylar üzerinde çalışılıyor. Burada gazın satışıyla ilgili çok önemli bir kısmın olduğunu biliyoruz. Bu detaylar netleştikçe projenin ana hatlarını göreceğiz." diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading