Yandex Metrica

Ruslar Antalya'yı işgal etti: Kentte fiyatlar uçtu! Neredeyse her dairede bir yabancı var

Ruslar Antalya'yı işgal etti: Kentte fiyatlar uçtu! Neredeyse her dairede bir yabancı var

Rusya'da seferberlikten kaçan soluğu Antalya'da alıyor. Bölgede otel ve günlük kiralık villa fiyatları uçuşa geçti. Şimdiye dek sığınmacılardan rahatsız olan kesimler Rus milletini oldukça sıcak karşılıyor.

Gündem

16.03.2024, 21:29

Vladimir Putin'in seferberlik kararından sonra Rusların ülkeden kaçışı hız kesmiyor. 1 milyona yakın Rus vatandaşının ülke dışına çıktığı süreçte karayoluyla tercih edilen ana rotalar Gürcistan ve Kazakistan oldu. Buraya giden yüz binlerce kişi daha sonra Avrupa ülkelerine ya da Türkiye'ye geliyor. 

Havayolunda ise Rusların yegane adresi Türkiye. Moskova, St.Petersburg ve Kazan başta olmak üzere Türk Hava Yolları'nın 36 Rus kentine seferleri bulunuyor. Bilet fiyatlarının tavan yaptığı son iki haftalık süreçte Ruslar, tatil kentleri arasında ilk tercihleri olan Antalya'ya rekor üstüne rekor kırdırdı. 

Microsoft Office çöktü mü? 2024 Microsoft 365 hacklendi mi? Neden giriş yapamıyorum? Microsoft Office çöktü mü? 2024 Microsoft 365 hacklendi mi? Neden... Haberi Görüntüle

9 AYDA 11 MİLYONU GEÇTİ

Ocak-Eylül döneminde kente gelen turist 11 milyonu geçti. Antalya Havalimanı'na bir günde gelen uçak sayısı uzun süredir 1000'in üzerinde seyrediyor. Bunların 80'ini Rusya'nın değişik kentlerinden gelen uçaklar oluşturuyor. 

Kentin 100 ülkeden gelen turisti ağırladığını söyleyen Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ülkay Atmaca, otellerin ekim ayı sonuna kadar dolu kalacağını, sonraki dönemde de yoğunluğun devam edeceğini belirtiyor. 

"Kemer'den Alanya, Gazipaşa'ya kadar bütün tesislerimiz neredeyse dolu" diyen Atmaca, Rusya'dan yoğun biçimde turist geldiğini kaydetti. 

Bunu da kaptırmadık! O ilimizde bir vatandaş evinin çatısına Fiat Doblo park etti: İşte o anlar Bunu da kaptırmadık! O ilimizde bir vatandaş evinin çatısına Fiat... Haberi Görüntüle

GÜNLÜK KİRALIKLAR KAPIŞ KAPIŞ

Turist yoğunluğu Antalya'nın tatil beldelerinde fiyatları da uçurdu. Otellerde gecelik kişi başı ücretleri asgari 1000 lira civarında seyrediyor. Üst limit ise otelin sunduğu imkanlara göre astronomik seviyelere kadar yükselebiliyor. 

Otellerde kalmak istemeyen Rus turistlerden kimi gruplar ise günlük olarak kiralanan konutlara yöneldi. Birçoğu villa biçiminde yapılmış evlerin günlük kirası 1000 lira ile 10 bin lira arasında değişiyor. 

Adalet Bakanı Tunç'tan mülakat sorusu iddialarına sert tepki: Büyük bir yalan... Adalet Bakanı Tunç'tan mülakat sorusu iddialarına sert tepki: Büyük bir... Haberi Görüntüle

PUTİN KAŞ'A GELİP REFERANDUM YAPSA...

Rus turistlerin Antalya bölgesinde oluşturduğu yoğunluk sosyal medyadaki mesajlara da yansıdı. Kaş ilçesinde yaşayan bir vatandaşın Twitter'da yazdığı şu mesajlar, yaşananlara ilişkin bir fikir veriyor:

"Kaş’ta o kadar çok Rus var ki, Rus polisi gelip Türklere pasaport sorsa yadırgamam. Hatta Putin şu an Kaş’ta referandum yapsa Kaş Rusya’ya katılır. Her yer Rus emlakçı, her yer Rus tabelası. İlçenin adı yakında Kaşeterinburg olacak az kaldı. İş çok tehlikeli bir yere doğru gitmeye başladı burada. İkamet almak için evlerin değerinin 3-4 katı değerine kiralamaya başladılar. Ev sahipleri de Türk kiracılarını patır patır çıkartıyor. Gerçek anlamda işgal var."

Kardeşlerim yeni bölüm bu akşam mı, ne zaman? Kardeşlerim 125. bölüm bugün mü? Kardeşlerim yeni bölüm bu akşam mı, ne zaman? Kardeşlerim 125.... Haberi Görüntüle

TÜRKLER PAHALILIKTAN KAÇIYOR!

"Memur, polis, doktor vs herkes buradan tayinini istiyor. Çünkü artık burada Türklerin geçinmesi imkansıza doğru gidiyor. Koca Kaş Devlet Hastanesinde toplamda sadece 3 tane uzman doktor var. Çünkü tüm doktorlar pahalılıktan dolayı kaçtılar ve gelmek istemiyorlar. Kaş’taki çoğu mekan (bar, restoran, pansiyon vs) çalıştırıcak eleman bulamıyor. Çünkü çalışıcak olan kesim buradan kaçtı gitti. Türk yok burada artık. Kaş kalite açısından dibe vurmak üzere. Hatta vurdu."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sinyali vermişti! Büyük değişim kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan, sinyali vermişti! Büyük değişim kongrede Haberi Görüntüle

ANTALYA'DA BİR APARTMAN...

Antalya'ya Rus istilası özellikle sosyal medyada ilginç paylaşımların konusu haline geldi. Kentteki Rus turist ya da yerleşimci yoğunluğunu göstermek için bir vatandaşın çekip yayınladığı fotoğraf durumun gerçek bir kanıtı oldu. Apartman kapısında bulunan ve dairelerinde kimin yaşadığını gösteren zil paneli, fotoğrafı çekilen apartmanda ezici çoğunluğun Ruslardan oluştuğunu ortaya koydu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading