Yandex Metrica

Rus ve Ukraynalı turistler akın akın Türkiye'ye geliyor! Oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı

Rus ve Ukraynalı turistler akın akın Türkiye'ye geliyor! Oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı

Yeni Rus turist kafilesinin gelmesiyle birlikte Antalya'da oteller yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Buna karşın Ruslar, apart odaları bile kiralamaya başladı.

Gündem

23.01.2024, 19:53

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte hem Rusların hem de Ukraynalıların bir numaralı uğrak noktası Türkiye oldu. Özellikle Rus turistlerin akın akın gelmesiyle birlikte oteller yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. 

Göç İdaresi Başkanlığı'nın, 58 ilde yabancıların ikametine kapattığı bin 169 mahalle arasında, Antalya'da da 10 mahalle yer aldı.

Sayna Soleimanpour kimdir? Uraz Kaygılaroğlu'nun sevgilisi nereli? Sayna Soleimanpour kimdir? Uraz Kaygılaroğlu'nun sevgilisi nereli? Haberi Görüntüle

EV KİRALAYAMAYANLAR OTELLERDE KONAKLADI

Özellikle Rusların yoğun bulunduğu Konyaaltı ilçesindeki Hurma, Sarısu ve Liman mahalleleri, ikamet iznine kapatılınca ev bulmakta zorlanan yabancılar bu süre zarfında otellerde konaklamaya başladı.

Fiyat ve ev konsepti nedeniyle daha çok tercih edilen apart oteller, önceki senelerde ekim ayında kapattıkları sezonu uzattı.

AKOM'dan İstanbul için sağanak uyarısı! Sıcaklık 10 derece birden düşecek AKOM'dan İstanbul için sağanak uyarısı! Sıcaklık 10 derece birden düşecek Haberi Görüntüle

REZERVASYONLAR YIL SONUNA KADAR DOLU

Bölgedeki bazı apart otellerin doluluk oranı, yıl sonuna kadar yüzde 100'e kadar ulaştı.

Rusya'nın son kısmi seferberlik ilanının ardından mevcut rezervasyonların da uzatılmasıyla apart otellerde rezervasyonların süreleri 6 aya kadar ulaştı.

Konyaaltı'nda apart otelin işletmeciliği yapan Muhammet İnci, otellerin yıl sonuna kadar tamamen dolu olduğunu söyledi.

23 Nisan kargolar ve PTT açık mı? 2024 23 Nisan salı günü kargolar açık mı? MNG, Yurtiçi, Surat, Aras, PTT! 23 Nisan kargolar ve PTT açık mı? 2024 23 Nisan... Haberi Görüntüle

REZERVASYONLARI 6 AY UZATTILAR

İnci, "Önceki yıllarda 1 Ekim itibarıyla geriler ve çoğu otel sezonu kapatırdı. Ancak Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş nedeniyle rezervasyonlarımızın birçoğu uzadı. Rusya'nın seferberlik ilanının ardından rezervasyonlarımızın bazıları uzadı. Bazı misafirlerimizin kimisi 3 ay, kimisi 6 ay rezervasyonlarını uzattı" dedi.

Adli tatil ne zaman, hangi tarihte başlayacak 2024? Adli tatil başlangıç tarihi nedir? Adli tatil ne zaman, hangi tarihte başlayacak 2024? Adli tatil... Haberi Görüntüle

GELENLER KIŞI TÜRKİYE'DE GEÇİRMENİN PLANLARINI YAPIYOR

Konyaaltı bölgesinin tercih edilmesinin en büyük nedeninin, denize yakınlığı olduğunu belirten İnci, "Genelde Rusya ve Ukrayna vatandaşları Konyaaltı bölgesini tercih ediyor. Bu bölgede kiralık ev bulmakta zorlandıkları için daha çok ev konseptinde aile için daha uygun olması nedeniyle apart otelleri tercih ediyorlar. Gelenler kışı burada geçirecek şekilde rezervasyonlarını yapıyor. Gelenlerin çoğu ev bulamamaktan, buldukları evlere de fahiş fiyatlar istenmesinden mustaripler" diye konuştu.

Önceki yıllarda tatil için tercih ettiği Antalya'ya bu kez savaşın başlamasıyla geldiğini anlatan Tatiana Bogun, "Savaşın başlamasının ardından Ukrayna'dan 5 ay önce geldim. 3 aydır otelde kalıyorum. Ukrayna'ya gitmeyi çok istiyorum. Savaş biterse ülkeme döneceğim. Burada insanlar çok iyi, yardımcı oluyorlar. Ne zaman Ukrayna'ya gideceğimi bilmiyorum" dedi.

Resmi Gazete'de yayımlandı: İliç için Meclis Araştırması Komisyonu üyeleri belli oldu Resmi Gazete'de yayımlandı: İliç için Meclis Araştırması Komisyonu üyeleri belli... Haberi Görüntüle

"DAHA İYİ YAŞAMAK İÇİN BURAYI TERCİH EDİYORLAR"

Antalya'ya gelen Rus vatandaşlarına, yazdığı blog sitesinde yol gösteren Zhanara Uskenova, "Türkiye çok güzel ve çok güzel insanlar var, bunun için daha çok burayı tercih ediyorlar. Daha iyi yaşamak için buraya geliyorlar. Gelenler çocuklarının okulları ve yatırım için evleri nerede bulabileceklerini soruyor. Geliyorlar ama ev almak şu an biraz zor. Çünkü bazı yerler kapatıldı. Bulamayanlar şu an için otellerde kalıyor ve bekliyorlar. Onlar satın almak istiyor ama biraz zor" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading