Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ruhsat CHP'li Zeydan Karalar'dan! 12 kişiye mezar olan apartmanın mühendisi bakın kim çıktı?

Ruhsat CHP'li Zeydan Karalar'dan! 12 kişiye mezar olan apartmanın mühendisi bakın kim çıktı?

Adana’da yarısı yıkılan ve enkazında 12 kişinin hayatını kaybettiği Mete Apartmanı’nın inşaat mühendisi ve teknik uygulama sorumlusu Muzaffer Mete önce kaçtı; sonra yakalanacağını anlayınca polise teslim oldu. Tutuklanan Mete CHP’li Ceyhan Belediyesi’nde satın alma müdürüymüş.

Gündem

23.01.2024, 20:28

Türkiye'yi derinden sarsan asrın felaketinin üzerinden 16 gün geçti. Hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bini geçerken depremin vurduğu 11 ilde büyük hasar meydana geldi binlerce insan yaralandı. Onlarca da köy yerle bir oldu.

Depremin vurduğu Adana'da ise Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'nde yer alan 25 yıllık 3 blok ve 13 kattan oluşan 39 dairelik Mete Apartmanı'nın yarısı yıkıldı ve 12 kişi enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

İYİ Partili isim adaylıktan çekildi: AK Parti'yi destekleyecek Haberi Görüntüle

ÖNCE KAÇTI SONRA TESLİM OLDU

Büyük felaketin ardından 3 savcı, Mete Apartmanı'nın enkazında inceleme yapıp örnekler aldı. Binanın inşat mühendisi ve teknik uygulama sorumlusu olan Muzaffer Mete ile birlikte toplam 27 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Muzaffer Mete, gözaltı kararı sonrası kaçtı. Yakalanacağını anlayan Muzaffer Mete, önceki gün emniyete giderek teslim oldu.

2024 MUĞLA-MARMARİS SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Muğla-Marmaris'te hangi... Haberi Görüntüle

CEZAEVİNE KONULDU

Emniyette ifadesi alınan Muzaffer Mete, adliyeye sevk edildikten sonra nöbetçi mahkemece tutuklandı ve cezaevine konuldu. firari olan bir müteahhit de her yerde aranıyor. CHP'li Ceyhan ilçe Belediyesi'nde satın alma müdürü olarak görev yaptığı öğrenilen Muzeffer Mete'nin, Belediye Başkanvekili Hülya Erdem'in de özel ekibinde yer aldığı belirtildi.

Seçim görevi sorgulama nasıl yapılır? YSK sandık görevlisi sorgulama 2024:... Haberi Görüntüle

MUZAFFER METE'NİN AĞABEYİ ZEYDAN KARALAR'IN BAŞDANIŞMANI

Öte yandan Muzeffer Mete, bir dönem CHP Adana İl Başkanlığı bünyesinde İl Disiplin Kurulu Başkanı olarak görev almış. Muzeffer Mete, 2017 yılında da yine CHP Çukurova İlçe Başkanlığı'na aday olmuş, ancak kazanamamıştı. Muzaffer Mete'nin ağabeyi Rıza Mete de CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın başdanışmanlığını yapıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading