Yandex Metrica

Sitede Ara

Roma'ya bağlı belediye, teröristbaşı Öcalan'a 'vatandaşlık' ödülü verdi

Roma'ya bağlı belediye, teröristbaşı Öcalan'a 'vatandaşlık' ödülü verdi

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a, Kenya'da yakalanmadan önce sığındığı İtalya'dan bir destek daha geldi. Roma'ya bağlı bir belediye, teröristbaşına 'Onursal Vatandaşlık Ödülü' verdi.

Gündem

20.03.2024, 12:00

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a 1999 yılında Suriye topraklarından çıkışı sonrası kapılarını açmış İtalya'da örgüte ilişkin bir skandal daha yaşandı. 

Başkent Roma'ya bağlı Rignano Flaminio Belediyesi, 'Kürt Halk Önderi' diye tanıttığı Öcalan'a 'Onursal Vatandaşlık Ödülü' verdi. 

Sıkı bir PKK sempatizanı olduğu görülen Rignano Flaminio Belediye Başkaın Fabio di Lorenzi, "Kitaplarını zevkle okudum" dediği PKK elebaşının sözde 'Demokratik Konfederal Sistem Paradigması'nı öve öve bitiremedi; hemen ardından ödülü, Roma'da kendilerini 'Kürt Komitesi' olarak adlandıran gruba törenle takdim etti. 

Törene Belediye Başkanı di Lorenzi dışında, belediye encümeni, başkan yardımcıları, sözde Kürt Komitesi üyeleri ve kendisini "Öcalan'ı Özgürlük Komitesi Üyesi" olarak tanıtan Simonetta Crisci de katıldı. PKK destekçisi Avukat Crisci, 2018 yılındaki seçimleri izlemek üzere Diyarbakır'a gelen Avrupalı heyette bulunan isimlerden biriydi. 

İtalya'nın Roma kentindeki törenin sonunda katılımcılar bir de hatıra fotoğrafı çektirerek 'Viva Öcalan' sloganları attı. 


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading