Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rize’de sel ve heyelan felaketi! Ölü sayısı artıyor

Rize’de sel ve heyelan felaketi! Ölü sayısı artıyor

Son dakika... Rize'nin Ardeşen ilçesinde sağanak etkili olurken, dereler taşınca köy yolları, ulaşıma kapandı. Bazı evlerin zemin ve bodrum katlarını ise su bastı. Şiddetli sağanak sonrası meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle bulunamayan 4 kişi için ekipler çalışma başlattı.

Gündem

23.01.2024, 17:39

Rize'de şiddetli yağışa bağlı oluşan sel ile heyelanlar nedeniyle kayıp olduğu bildirilen bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı, ölü sayısı 2'ye yükseldi. Muradiye beldesinde heyelan sonucu çöken evin enkazı altında kaldığı belirtilen 3 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı. Güneysu ilçesine bağlı Asmalıırmak köyü muhtarı Adem Yanık'ın cesedi evinin yüz metre aşağısındaki dere yatağında bulundu. Ekipler, haber alınamayan Muradiye beldesinde 2, Güneysu ilçesine bağlı Tepebaşı köyünde ise 1 kişiyi arama çalışmalarına devam ediyor.

Karadeniz Sahil Yolu Işıklı mevkisinde ise ulaşımda aksama yaşanırken, şiddetli yağışın sürdüğü bölgede taşkın riskine karşı yetkililer, dere yataklarından uzak durulması çağrısı yapıyor. 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a saldırı: Konuşma yaptığı platformdan... Haberi Görüntüle

4 KİŞİ SELDE KAYBOLDU

Rize'de sağanak sonrası sel ve heyelanlar meydana geldi. Merkeze bağlı Muradiye Beldesinde heyelan sonucu yıkılan 2 katlı evde Hacer ve Cemal Mert’ten haber alınamıyor. Eve ulaşan ekipler, arama kurtarma çalışması başlattı. Güneysu ilçesi Tepebaşı mahallesinde ise Halil Arıcı selde kayboldu.

Daha sonra selde kayıp sayısı 4'e yükseldi. 

Moskova katliamında dikkat çeken detaylar! Türkiye ve İran'ın ardından Rusya'yı... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu sel felaketi yaşanan bölgeye gidiyor.

Hulusi Akar ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake'i kabul etti: F16... Haberi Görüntüle

5 KATLI BİNA HASAR GÖRDÜ

Çayeli ilçesi Madenli Beldesinde heyelan sonucu Sağkol ailesinin yaşadığı 5 katlı bina hasar gördü. O sırada evde bulunan 10 kişilik aile korkuyla kendilerini dışarı attı. Tahliye edilen aile, sağlık ocağına sığındı.

Ev sahibi Fatma Sağkol "Evin ön tarafında balkonda oturuyordum. Evin arka tarafındaki yamaçtan kopan heyelan büyük bir gürültüyle eve vurdu. Deprem oldu zannettim. Eşim hasta, aldım onu sırtıma, hemen evden çıktım." ifadelerini kullandı.

Rukiye Sağkol ise "Namazımı kıldım, evde oturuyordum, büyük bir gürültüyle ev sallandı, deprem olduğunu zannettim. Dışarı çıktım baktım evin arkasındaki yamaç kopup eve vurmuştu. Koltuk değnekleri ile yürüyebiliyorum, evden çıkabildiğim kadar hızlı çıktım." şeklinde konuştu.

Çayeli ilçesi İncesırt köyünde yamaçtan kopan heyelan Sağkol ailesinin yaşadığı 5 katlı apartmana vurdu. Apartmanın bodrum katında bulunan ahırdaki hamile bir inek ve keçi telef oldu. Apartmanda yaşayan hasta ve yaşlıların olduğu yaklaşık 10 kişi olayın hemen ardından yan tarafta bulunan İncesırt Sağlık Ocağı'na sığındı.

AK Parti'den 'Yeniden Büyük İstanbul Mitingi' açıklaması Haberi Görüntüle

METEOROLOJİDEN SAĞANAK VE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Trabzon merkez ve doğusu ile Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (100-200 kilogram/metrekare) olmasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, sağanağa bağlı meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

2024 KAHRAMANMARAŞ-NURHAK SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş-Nurhak'ta hangi... Haberi Görüntüle

AFAD  RİZE'DE YAŞANAN FELAKET ÜZERİNE AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Rize'deki aşırı yağışlar sonucu bölgedeki olaylara destek vermek amacıyla Erzurum, Samsun ve Ordu il AFAD ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Rize ili genelinde bugün aşırı yağışlara bağlı olarak sel ve su baskınları meydana geldiği kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Rize'nin Çayeli ilçesi bakır istasyonunda metrekareye 190, Çayeli ilçesinde metrekareye 148, Güneysu ilçesinde metrekareye 207 kilogram yağış düştüğü bilgisinin alındığı belirtilen açıklamada, Güneysu, Pazar, Ardeşen, Çayeli, Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde aşırı yağışlar sonucu 30'a yakın ihbarın alındığı ifade edildi.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

"Rize ili Muradiye Beldesi, Orta, Karayemiş ve Tepebaşı köylerinde bazı binalarda çökmelerin olduğu bilgisi alınmıştır. AFAD, JAK, itfaiye, sağlık ve emniyet ekipleri bölgede çalışmalara devam etmektedir. Tedbir amacıyla bugün gündüz saatlerinde Erzurum ilinden görevlendirilen arama kurtarma personeli bölgede çalışmalara başlamış olup Trabzon ilinde bekletilen Samsun ekibi de Rize ilinde çalışmalara katılmıştır. Taşkın nedeniyle yolu kapanan Güneysu ilçesine bağlantı yolundan ulaşım sağlanmaktadır.

Rize'deki aşırı yağışlar sonucu bölgedeki olaylara destek vermek amacıyla Erzurum, Samsun ve Ordu il AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Ayrıca Tokat il AFAD'dan da bir ekip tedbir amacıyla Trabzon'a sevk edilmiştir. Gelişmeler AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir."

KAYNAK: DHA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading